Μονόδρομος ήταν η νίκη για την Athens Kallithea και τον Astera AKTOR στη μεταξύ τους "μονομαχία" στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική της Super League. Από τη μία, οι νεοφώτιστοι που δεν είχαν καταφέρει να γευτούν το ποτήρι της νίκης στο πρωτάθλημα μετρώντας 5 ισοπαλίες και 1 ήττα και από την άλλη οι Αρκάδες που μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα δεν είχαν πανηγυρίσει ξανά τους τρεις βαθμούς. Το "πρέπει" επιβεβλημένο και οι τρεις βαθμοί... χρυσάφι!

Η Athens Kallithea που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 28' λόγω της αποβολής του Μουτίνιο δεν άντεξε στην πίεση του Astera ΑΚΤΟR κι αν ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα είδε τους φιλοξενούμενους να φέρνουν... τούμπα το ματς μέσα σε έξι λεπτά και να επιστρέφουν ξανά στις νίκες μετά την 1η αγωνιστική με το τελικό 1-3. Ο άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού, Φεντερίκο Μακέντα "σφράγισε" το τρίποντο σκοράροντας στο ντεμπούτο του και την επιστροφή του στα ελληνικά γήπεδα, ενώ ο Κλοντ Μακελελέ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως προπονητής του Astera AKTOR.

Παραμένει χωρίς νίκη η ομάδα του Ντονάτι που γνώρισε την δεύτερη της ήττα στο πρωτάθλημα και μετά από 7 αγωνιστικές έχει συγκομιδή 5  βαθμών, ενώ η ομάδα της Τρίπολης ανέβηκε στους 9 βαθμούς με την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Επέστρεψε στις νίκες ο Asteras AKTOR, παραμένει χωρίς νίκη η Athens Kallithea

Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν στα πρώτα λεπτά να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και η Athens Kallithea μόλις στο 6ο λεπτό απείλησε με τον Ματίγια ο οποίος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής με το δεξί όμως η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Τσιντώτα. Στο 19ο λεπτό άλλαξαν άρδην τα δεδομένα στο ματς καθώς ο Asteras AKTOR πήρε το προβάδισμα στο σκορ!

 Ο Καστάνιο εκτέλεσε γρήγορα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μπαρτόλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πρόλαβε τον Μπερναμπέ, πλάσαρε από πάνω του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4osnqrui9pt)
Δυο λεπτά αργότερα (19'), οι Αρκάδες "άγγιξαν" το 0-2 και λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Μετά από φοβερή συνεργασία του Μπαρτόλο με τον Ρεγκίς, ο Μπερναμπέ "νίκησε" σε τετ-α-τετ τον τελευταίο, ενώ στην επαναφορά ο Χουχουμής αστόχησε από ευνοϊκή θέση στέλνοντας τη μπάλα αρκετά άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4osp8gqtzzd)
Στο 25ο λεπτό, το σουτ που δοκίμασε ο σκόρερ Μπαρτόλο από πολύ μακριά πήρε περίεργη τροχιά με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει... ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μπερναμπέ. Τρία λεπτά αργότερα (28') οι ισσοροπίες στο ματς άλλαξαν δραματικά. Μετά από on filed review, ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και από κίτρινη, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μουτίνιο για πάτημα στον Μπαρτόλο με τις τάπες με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν από νωρίς με 10 παίκτες!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ot1iwzbfvd)
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 35ο λεπτό είχαν καλή στιγμή για ένα δεύτερο γκολ. Ο Κρεσί απέφυγε τον Μανθάτη και πλάσαρε με το αριστερό όμως ο αμυντικός των γηπεδούχων έβαλε σωτήρια την προβολή και έκανε πιο εύκολο το... έργο του Μπερναμπέ για να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους η Athens Kallithea κέρδισε πέναλτι. Μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Ντελί στον Βασιλόγιαννη, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τζιάνι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα για το 1-0 ισοφαρίζοντας για την ομάδα του που παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια φέροντας το ματς σε απόλυτη ισορροπία (1-1).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4otaoeqdjcx)
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου, κάτι που ευνοούσε μέχρι έναν βαθμό την Athens Kallithea που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και εστίαζε στο πως να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Δίχως να κυλά το ματς με αξιόλογες φάσεις, στη πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ο Asteras AKTOR βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Ο Μπιγιέ αφού έκλεψε την μπάλα με ωραία προσωπική ενέργεια... πάτησε περιοχή και γύρισε τη μπάλα στον Καλτσά που πλάσαρε εύστοχα για το 1-2 δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ouaml6tmap)
Kι ενώ η Athens Kallithea πίεζε για την ισοφάριση, ο Asteras AKTOR πήρε... αέρα τριών τερμάτων με τον Φεντερίκο Μακέντα που επέστρεψε με γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και μετά από σέντρα του Μπαρτόλο που από σκόρερ χρίστηκε και... δημιουργός, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα με κοντινή προβολή για το 1-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ougs2jcan5)
Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του Ντονάτι που προχώρησε σε αλλαγές με... φουλ επίθεση με την είσοδο των Λουκίνα, Βαλμπουενά και Ντεμέτριους στον αγωνιστικό χώρο, είχε να ανέβει ένα... βουνό με παίκτη λιγότερο μετά το 1-3, προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς, είχε δοκάρι στο 90+4' με φοβερό σουτ του Ντιμπά που κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών ωστόσο το 1-3 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ATHENS KALLITHEA: Μπαραγκάν, Σοϊρί, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ, Ματίγιεβιτς (46' Τσιβελεκίδης), Ματίγια (65' Εντιαγιέ), Ντιμπά (81' Βαλμπουενά), Τζιάνι (79' Ντεμέτριους), Μουτίνιο, Βασιλόγιαννης (81' Λουκίνας)

ΑSTERAS AKTOR: Τσιντώτας, Αλάγκμπε (62' Γκος), Ντέλι, Καστάνιο (67' Τριανταφυλλόπουλος), Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ (59' Καλτσάς), Άλχο, Μπαρτόλο, Κρέσπι (67' Μπιγιέ), Άνταμ (59' Μακέντα)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ov7k7sraih)