Ο τρόπος με τον οποίο η Τζιρόνα διέκοψε το σερί των έξι παιχνιδιών χωρίς νίκη, επικρατώντας 2-1 της Μπιλμπάο στο "Μοντιλιβί" για την 8η αγωνιστική της LaLiga, υπήρξε πράγματι αξιοσημείωτος και του μέλλει να γίνει αξιομνημόνευτος. Ειδικά για τον τερματοφύλακα της ομάδας, Πάουλο Γκατσανίγκα, ο οποίος είναι το πρόσωπο της ομάδας του Μίτσελ τη φετινή σεζόν. 

Για το καλό και το κακό. 

La Liga: Η συμπύκνωση της ιστορίας του Τερματοφύλακα

Ο 33χρονος Αργεντινός πορτιέρε κράτησε, ουσιαστικά, την Τζιρόνα ζωντανή στο παιχνίδι με το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο 28', χωρίς σκορ ακόμη στην αναμέτρηση, ο Γκατσανίγκα απέκρουσε πέναλτι του Άλεξ Μπελενγκέρ. 

Η Τζιρόνα προηγήθηκε στο 39' με τον Γιασέρ Ασπρίγια, αλλά πολύ γρήγορα, στο 41', ο Οϊχάν Σανσέτ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. 

Η Μπιλμπάο έβαλε στα σκοινιά στους γηπεδούχους στο 53', όταν ο Ινιάκι Γουίλιαμς δεν γινόταν να σταματηθεί από τον Αρνό Ντανζούμα χωρίς να ανατραπεί. Ο VAR τσέκαρε την απόφαση του διαιτητή, τον δικαίωσε και ο ακραίος μεσοεπιθετικός της Αθλέτικ εκτέλεσε το πέναλτι, για να το αποκρούσει ο Γκατσανίγκα. Ωστόσο, η εξέταση της φάσης έδειξε ότι ο Γκατσανίγκα δεν πατούσε τη γραμμή του τέρματός του την ώρα της εκτίναξης. Έτσι, η ποινή επαναλήφθηκε. 

Σειρά είχε ο Άντερ Ερέρα, αλλά ο πορτιέρε της Τζιρόνα κράτησε το 1-1. Αυτή ήταν η τρίτη επέμβασή του, αν και θα χρεωθεί δύο. 




Η πλάκα, τώρα, είναι ότι στο 90+7' ο Αϊτόρ Παρέδες έριξε τον Λάντισλαβ Κρέιτσι στην περιοχή της Μπιλμπάο. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και απέβαλε τον Βάσκο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κρισθιάν Στουάνι νίκησε τον Άλεξ Παντίγια με δυσκολία, για να χαρίσει στην Τζιρόνα την πρώτη νίκη της από τη 1 Σεπτεμβρίου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4li7r1so82x)
Αυτό είναι το τέταρτο πέναλτι που πιάνει ο Γκατσανίγκα σε τέσσερις ημέρες, αφού είχε αποκρούσει και την εκτέλεση του Ουέντα στο παιχνίδι με τη Φέγενορντ για το Champions League.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ljg4ysqj3t)
Η Τζιρόνα, ωστόσο, έχασε με... αυτογκόλ του Κρέιτσι. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d49p5gnb18dd)
Ο Γκατσανίγκα αναθεμάτισε την ώρα και τη στιγμή που πέρασε η μπάλα κάτω από το σώμα του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d49pzym67l0p)
Το ίδιο, πάντως, είχε πάθει και στην πρεμιέρα του Champions League. Είχε κρατήσει την Τζιρόνα στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν ως το 90', αλλά μία σέντρα σουτ του Νούνο Μέντες πέρασε κάτω από το σώμα του και ο ίδιος χρεώθηκε το λάθος. 

Είναι η αέναη, παγκόσμια και καταραμένη ιστορία του Τερματοφύλακα.