Η Μπαρτσελόνα κινείται στον αστερισμό του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος συνθέτει μια εκπληκτική τριάδα με τους Ραφίνια, Λαμίν Γιαμάλ, κάνοντας νέα επίδειξη στο "Μεντιθορόθα" της Αλαβές για την 9η αγωνιστική της La Liga. Πιο συγκεκρικένα η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Αλαβές, με τον Λεβαντόφσκι να σημειώνει χατ τρικ μέσα σε 32 λεπτά. 

Με αυτή τη νίκη η Μπαρτσελόνα "απάντησε" στην βαριά ήττα με 4-2 που γνώρισε στην Παμπλόνα από την Οσασούνα, την περασμένη αγωνιστική κι έφτασε τις 8 στα πρώτα 9 ματς όπου οδηγεί την κούρσα στην La Liga

Το χατ τρικ του Λεβαντόφσκι για την Μπαρτσελόνα


Ο χορός των γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ξεκίνησε στο 7' μετά από ασίστ του Ραφίνια. Στο 22' έβαλε το δεύτερο γκολ, ξανά από ασίστ του Ραφίνια και στο 32΄έκανε το χατ τρικ.

Ο 36χρονος πλέον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει φτάσει τα 12 γκολ σε 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπαρτσελόνα. Τα 10 από αυτά τα έχει σημειώσει στη La Liga.

Ο Λεβαντόφσκι και η λίστα με τα πιο γρήγορα χατ τρικ στη Μπαρτσελόνα


Παράλληλα ο Πολωνός μπόμπερ έγινε ο τέταρτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που σημειώνει τέτοιο γρήγορο χατ τρικ. Πρώτος παραμένει ο Σάμουελ Ετό (2008 κόντρα στην Αλμερία, χατ τρικ σε 24 λεπτά), δεύτερος ο Τεχάδα (1954 κόντρα στην Σοσιεδάδ, χατ τρικ σε 27 λεπτά) και τρίτος είναι ο Λιονέλ Μέσι (2011 κόντρα στην Μαγιόρκα, χατ τρικ σε 30 λεπτά).

Επίσης μεταξύ των 12 πρώτων παικτών, που έχουν συμβολή το λιγότερο σε 8 γκολ (είτε σκοράρισμα, είτε ασίστ) στη σεζόν, ανάμεσα στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι τρεις είναι της Μπαρτσελόνα και πρόκειται για τους Λεβαντόφσκι, Γιαμάλ, Ραφίνια.

Όσο για την Αλαβές γνώρισε την πρώτη ήττα για φέτος στην έδρα της, στα συνολικά τέσσερα ματς που έχει δώσει, ενώ της ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ.