Τρία διαφορετικά αποτελέσματα για τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στη League Phase του Europa και Conference League! Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Τβέντε ηττήθηκε 2-1 από την Φέγενορντ χάρη σε νικητήριο γκολ του πρώην "ερυθρόλευκου", Χουανγκ τη στιγμή που η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Τζουργκάρντεν έφερε ισοπαλία 1-1 που μπορεί να της κοστίζει την Ευρώπη. Από την άλλη, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Βικτόρια Πλζεν πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στην Παρντουμπίτσε.

Κοντράστ συναισθημάτων για Τβέντε, Τζουργκάρντεν και Βικτόρια Πλζεν

Το αήττητο σερί της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League, Τβέντε σταμάτησε η Φέγενορντ για την 8η αγωνιστική της Eredivisie και μάλιστα από πρώην παίκτη των Πειραιωτών, τον Χουάνγκ. Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν έξι συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα, με τους γηπεδούχους να τους βάζουν... στοπ και να τους "λυγίζουν" με 2-1.

Στο 28ο λεπτό, η Φέγενορντ πήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Ουέντα, ενώ ο Χουάνγκ με συρτό σουτ στο 44' διπλασίασε (2-0) τα τέρματα της ομάδας του. Η Τβέντε που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων σε άμυνα και επίθεση, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 79ο λεοτό με τον Στάιν.


Σε πολύ κακό... φεγγάρι βρίσκεται η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa Conference League, Τζουργκάρντεν η οποία "κόλλησε" στο 1-1 με την Κάλμαρ και όχι απλώς έχασε έδαφος στο να πλησιάσει στην κορυφή αλλά κινδυνεύει μέχρι και να μείνει εκτός Ευρώπης για την επόμενη σεζόν. Στο -10 από την κορυφή που βρίσκεται η Μάλμε βρίσκεται η Τζουργκάρντεν στην Σουηδία.

Η αντίπαλος του "τριφυλλιού" φαίνεται να βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που μπορεί να της στερήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Τζουργκάρντεν αν και άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 20' με τον Ισλάμοβιτς, είδε τους φιλοξενούμενους να την ισοφαρίζουν στο 50' με τον Κοσούγκι να της στερούν το τρίποντο και μάλιστα να την φτάνουν στους 47 βαθμούς!