Ελληνικό ενδιαφέρον είχαν οι αναμετρήσεις των Σλάβια Πράγας, Ελσίνκι, Καραμπάγκ, Φερεντσβάρος, Ντινάμο Μίνσκ οι οποίες είναι αντίπαλοι των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στη League Phase του Europa και του Conference League. Τα βλέμματα πάνω του έστρεψε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, Χρήστος Ζαφείρης που βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και πέτυχε το νικητήριο γκολ με άπιαστο σουτ στο μεγάλο ντέρμπι με την Σπάρτα Πράγας.

Νίκη με "υπογραφή" Ζαφείρη για Σλάβια Πράγας, τρίποντο και για Ντινάμο Μίνσκ

Αφού σκόραρε κόντρα στην Μποέμιανς την προηγούμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα ο Χρήστος Ζαφείρης συνέχισε να "τιμωρεί" τα αντίπαλα δίχτυα, αυτή τη φορά στο μεγάλο ντέρμπι της Σλάβια Πράγας με την Σπάρτα Πράγας όπου χάρη στο δικό του γκολ η ομάδα του πήρε τη νίκη με 2-1. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League, παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας φτάνοντας τους 28 βαθμούς, ενώ αύξησε τη διαφορά της από την δεύτερη Σπάρτα Πράγας που παρέμεινε στους 22.

Ο Τσίτιλ άνοιξε λογαριασμό στο ματς για τους γηπεδούχους που πήραν προβάδισμα στο σκορ με 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ ο Χρήστος Ζαφείρης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 22ο λεπτό με "κεραυνό" διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του (2-0). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 65' με τον Ραχμάνι κι όσο κι αν πίεσαν δεν κατάφεραν να πάρφουν κάτι παραπάνω από το ματς.


Mε δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι δυο ομάδες όπου ο διαιτητής έδειξε δυο κόκκινες κάρτες στις καθυστερήσεις! Συγκεκριμένα, για την Σπάρτα Πράγας αποβλήθηκε ο Βίτικ στο 90+3', ενώ για την Σλάβια Πράγας τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε ο Ντόρλεϊ στο 90+8'.

Από την άλλη, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη League Phase του Europa Conference League, Ντινάμο Μίνσκ με σούπερ εμφάνιση έφυγε με το διπλό απ΄την έδρα της Σαχτιόρ Σαλιχόρσκ επικρατώντας με το εμφατικό 3-0. Με την επίθεση της να πετά... φωτιές, βρήκε δίχτυα με τους Άφρερντ (4', 36') και Γκαβρίλοβιτς (70'), ενώ ανέβηκε στους 50 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά της στους τρεις από την πρωτοπόρο Λευκορωσίας, Νέμαν Γκρόντνο.


Διπλό για Καραμπάγκ, ήττες για Ελσίνκι και Φερεντσβάρος

H αντίπαλος του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League, Καραμπάγκ "απέδρασε" με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Σουμκαγίτ, με τον να πετυχαίνει το "χρυσό" γκολ του Καφαργκουλιέβ και να διατηρεί την ομάδα του στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν. Νίκη-χρυσάφι που την "εκτόξευσε" τους 21 βαθμούς και στο + 3 από την δεύτερη Τουράν Τοβούζ.

Το ίδιο δεν ισχύει για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Φερεντσβάρος η οποία έκανε... πισωγύρισμα και εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον εκτός έδραε αγώνα της με την Πάκσι που ηττήθηκε με 3-1. Παρ' όλα αυτά, διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Ουγγαρία με 18 βαθμούς, τόσους όσους έχει και η Πούσκας, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσει την ψαλίδα από τους διώκτες της.

Σημαντικά αμυντικά προβλήματα είχαν οι φιλοξενούμενοι που είδαν τον Όσβατ να ανοίγει λογαριασμό στο ματς (1-0) μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπόντε έκανε το 2-0 στο 35' ενώ αν και η Φερεντσβάρος μείωσε σε 2-1 στο 62' με τον Κάντυ, δέχθηκε και τρίτο γκολ από τον Τοτ στο 69' που "τελείωσε" την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

"Πικρή" ήττα γνώρισε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Ελσίνκι η οποία στο σπουδαίο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Χάκα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, με τον Πατουλίδη να την "πληγώνει" στο 36' και να δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του στον... δρόμο για τον τίτλο. Μπορεί η Ελσίνκι να μπήκε στα playoffs του πρωταθλήματος της Φινλανδίας για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική με αποτέλεσμα να τίθεται νοκ-άουτ.

Η αντίπαλος του "τριφυλλιού" έμεινε στους 45 βαθμούς και στο -8 από την πρωτοπόρο Κουόπιο. Υπενθυμίζεται οι οι "πράσινοι" υποδέχονται τους Φινλανδούς στο ΟΑΚΑ στις 28 Νοεμβρίου.