Αγωνιστική δράση για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα πρωταθλήματα τους, με τις περισσότερες από αυτές να καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη, ενώ η Σοσιεδάδ που είχε το δυσκολότερο έργο πήρε την ισοπαλία στο παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πήρε το ντέρμπι η Πόρτο - Ισοφάρισε στο φινάλε η Σοσιεδάδ με γκολάρα

Πολύ ωραίο ματς πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία με τις δύο αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Europa League να κοντράρονται μεταξύ τους. Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι ήταν η Πόρτο που επικράτησε δύσκολα αλλά δίκαια με 2-1 της Μπράγκα.

Οι "δράκοι" άνοιξαν νωρίς το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ομοροντιόν, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως φαουλ στην αρχή της φάσης. Το γκολ τελικά για τους γηπεδούχους ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκαλένο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Η Μπράγκα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54ο λεπτό με τον Ρότζερ Φερνάντες. Ο 18χρονος επιθετικός βρήκε τη μπάλα μπροστά του και νίκησε τον Κόστα για το 1-1 της ομάδας του.

Πριν κοπάσουν όμως καλά καλά οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, η Πόρτο βρήκε και το δεύτερο τέρμα που έψαχνε με τον Πεπέ να δέχεται την πάσα του Νίκο μέσα στη περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 που ήταν και τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Ισπανία, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως έχει δυνατότητες να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πως "αδικείται" από τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται στο πρωτάθλημα της La Liga.

Οι Βάσκοι υποδέχθηκαν την Ατλέτικο Μαδρίτης σ' ένα παιχνίδι που είχαν την υπεροχή του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη την οποία άξιζαν, ανεβάζοντας εντυπωσιακά την απόδοση τους από το 60ο λεπτό κι έπειτα.

Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν την τύχη να προηγηθούν μόλις στο 52ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με την ακριβότερη τους μεταγραφή, Χούλιαν Άλβαρες, μετά από εξαιρετική πάσα με το τακουνάκι του Αντουάν Γκριεζμάν.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, είχαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Όμπλακ που οριακά δεν έφτασε τις διπλάσιες αποκρούσεις στην αναμέτρηση και δικαιώθηκαν τελικά στο 84ο λεπτό με τον Σούτσιτς να πετυχαίνει απίστευτη γκολάρα για το τελικό 1-1.

Συνέιχσαν με νίκες Ρέιντζερς και Στεάουα Βουκουρεστίου

Πολύ ωραίο παιχνίδι με φάσεις έγινε στη Ρουμανία, με τη Στεάουα Βουκουρεστίου να συνεχίζει τα νικηφόρα αποτελέσματα. Λίγες ημέρες μετά το δύσκολο "διπλό" στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, κατάφεραν να επικρατήσουν με ανατροπή της Γκλόρια Μπουζάου.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ χάρις σε γκολ του Τζίπα στο 7ο λεπτό, αλλά ο Ποπέσκου φρόντισε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε και την ανατροπή για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το 2-1 στο 67ο λεπτό, ενώ ο Μπιρλιγκέα επτά λεπτά αργότερα έβαλε το τρίτο τέρμα για την ομάδα του. Το μοναδικό που κατάφεραν οι παίκτες της Γκλόρια ήταν να μειώσουν σε 3-2 με γκολ του Τσέστορ λίγο πριν το φινάλε.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα Σκωτίας πανηγύρισε η Ρέιντζερς, η οποία επικράτησε με 2-0 της Σεντ Τζόνσον σ' ένα παιχνίδι που είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, με τον Τσέρνι να βάζει το πρώτο γκολ στο 34ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερο το δεύτερο ημίχρονο και έχασαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά ο ίδιος παίκτης στο 58ο λεπτό έβαλε τέλος στα... όνειρα τους για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες χάρις στην απευθείας κόκκινη κάρτα του Χάτζι.