Οι αθλητικές μεταδόσεις για σήμερα Τρίτη (8/10) έχουν έντονο ελληνικό ενδιαφέρον που έχουν να κάνουν με τις ευρωπαϊκές μάχες στο μπάσκετ του Άρη και του Περιστερίου για το Eurocup και το Fiba Basketball Champions League.

Την αρχή, χρονικά, κάνει ο Άρης, ο οποίος φιλοξενείται (19:00) από την Λιετκαμπέλις για την 3η αγωνιστική του EuroCup.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ταξίδεψε στη Λιθουανία με μοναδικό στόχο να πετύχει την πρώτη νίκη της στη φετινή σεζόν, καθώς έως τώρα μετρά πέντε σερί ήττες σε Super Cup, Ευρώπη και πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νέιτ Λαζέφσκι και Χοντζ, οι οποίοι έμειναν στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας την αποθεραπεία τους.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπανκς, Νόλεϊ, Άλκινς, Τολιόπουλος, Ντε Τζούλιους, Χατζηδάκης, Γκιουζέλης, Μποχωρίδης, Κλάι, Γούντμπερι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας

Πιεσμένο για νίκη το Περιστέρι


Στο άλλο παιχνίδι το Περιστέρι υποδέχεται (19:30) τη Μούρθια για την 2η αγωνιστική του FIBA Basketball Champions League. Στην πρεμιέρα του το Περιστέρι ηττήθηκε με 70-58 εκτός έδρας από την
FMP Ζελέζνικ.

Κακό ξεκίνημα έκανε και στη Basket League η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ με σκορ 80-72 και στο παιχνίδι με τη Μούρθια το Περιστέρι θα προσπαθήσει να ανακόψει το μίνι σερί ηττών του.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Ζούγρη


Για την αναμέτρηση με τους Ισπανούς μίλησε ο νεαρός φόργουορντ της ομάδας των δυτικών προαστίων, Βαγγέλης Ζούγρης, ο οποίος στάθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα.

"Έχουμε μπροστά μας την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση στο γήπεδο μας. Η Μούρθια είναι μια πολύ καλή και πληρέστατη ομάδα, που ψάχνει την πρώτη νίκη στο Basketball Champions League. Το ίδιο όμως και εμείς!".

Για το σημείο που θα καθορίσει την έκβαση του αγώνα, ο 19χρονος αθλητής επισήμανε: "Πρέπει να προσέξουμε πολύ το παιχνίδι τους στον αιφνιδιασμό και να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ, έτσι ώστε να καθορίσουμε εμείς τον ρυθμό του παιχνιδιού και όχι ο αντίπαλος".

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

14:00 Novasports 6HD
WTA 1000 2024
Κίνα, 2η Μέρα

15:30 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters 1000 2024
Σαγκάη

19:00 Novasports Prime
Λιετκαμπέλις - Άρης
Eurocup

19:00 Novasports 4HD
Γουλβς Βίλνιους - Ουλμ
Eurocup

19:30 Novasports 5HD
Άνκαρα - Τσεντεβίτα Ολιμπία
Eurocup

19:30 COSMOTE SPORT 4 HD
Περιστέρι Domino's - Μούρθια
FIBA Basketball Champions League

21:00 Novasports Start
Βενέτσια - Μπουργκ Eurocup 2024-25