Ενώ η Εμπρού Σαχίν και ο Τσεντί Οσμάν κάθισαν την 1η Ιουλίου του 2022, στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, σε γαμήλιο τραπέζι και παντρεύτηκαν λίγες ημέρες αργότερα στο Τσεσμέ, η Μελίσα Ασλί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποτε θα βρισκόταν στην Ελλάδα ως σύζυγος ενός άλλου αθλητή, ποδοσφαίρου, με τη συμπατριώτισσά της ηθοποιό.

Η Σαχίν και η Ασλί, πολύ πειστικά, προσέθεσαν τα επώνυμα των συζύγων τους δίπλα στα δικά τους στο instagram. Η πρώτη έβαλε το Oσμάν τελευταίο και η δεύτερη το Γιαζιτσί. Από το Μαρούσι ως το Φάληρο, δύο σταρ με περγαμηνές στην τουρκική τηλεόραση, αλλά και διεθνώς, αποτελούν μια πρωτοτυπία, καθώς είναι η πρώτη φορά που δύο μεγάλα ονόματα της σόουμπιζ μίας χώρας έρχονται στην Ελλάδα την ίδια στιγμή προκειμένου να στηρίξουν τους συζύγους τους στα επόμενα βήματα της καριέρας του. Η Εμπρού, τον Όσμαν στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η Μελίσα, τον Γιουζούφ Γιαζιτσί στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Μάλιστα, το ζευγάρι αναμένεται να γευτεί τη χαρά της γονικότητας στην Αθήνα, αφού η Ασλί είναι έγκυος.


asli_egyos


Έλαμψαν στη μικρή οθόνη

Η Σαχίν και η Ασλί έγιναν σταρ μέσα από τη μικρή οθόνη. Η πρώτη, με την κυριολεκτικά δακρύβρεχτη -τόσο που την έσπαζε στους θεατές, οι οποίοι την κατηγορούσαν ότι έκλαιγε συνεχώς- ερμηνεία της ως Ρεϊγιάν στη σειρά "Χερτσάι", μέσω της οποίας κέρδισε ένα κάρο βραβεία. Για να αποδείξει, δε, ότι οι ικανότητές της δεν ήταν θέμα βολής, το έκανε και ως Ακίζ στο "Ντεστάν". Η δεύτερη, ως παροιμιώδης κακιά, δηλαδή την Ασούν, στη σειρά "Καρά Σεβντά", που έκανε ασύγκριτη επιτυχία.

Οι δύο γυναίκες, στα 30 και τα 33 τους πλέον, δεν έχουν βίους παράλληλους. Παρ’ ότι πρόκειται για δύο ακαδημαϊκές, η Σαχίν με πτυχίο στις Αθλητικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και η Ασλί με πτυχίο στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, όπου και γεννήθηκε, η ενασχόλησή τους με την υποκριτική επήλθε από διαφορετικά μονοπάτια.


sahin

Η Σαχίν τελείωσε τη σχολή της και πήρε μαθήματα υποκριτικής, προκειμένου να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Η Ασλί, έκπαγλου κάλλους, έκανε από πολύ μικρή ηλικία την εμφάνισή της στη μικρή οθόνη, παίζοντας το 2004, στην ηλικία των 13, σε ολλανδική ταινία. Επιπλέον, ένα χρόνο αργότερα, το γεωμετρικά άψογο πρόσωπό της την οδήγησε στο μόντελινγκ, το οποίο, κιόλας, ασπαζόταν ως κάτι που ήθελε να κάνει μελλοντικά και σταθερά.

Δεν ήταν δύσκολο, λοιπόν, ο δρόμος να την φέρει στα καλλιστεία του 2011, δύο χρόνια αφού είχε κερδίσει στο διαγωνισμό με τίτλο "Το περισσότερα υποσχόμενο μοντέλο του μέλλοντος στην Τουρκία». Ενδιαμέσως, όχι μόνο πήρε μαθήματα υποκριτικής στο Κέντρο Πολιτισμού Σαντρί Αλισίκ, αλλά βρήκε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Αγάπη στον ουρανό». Στα καλλιστεία κέρδισε τον τίτλο "Μις Τουρκία" και εκπροσώπησε τη χώρα στο διαγωνισμό "Miss Universe" εκείνης της χρονιάς.


Τα σενάρια πριν τον Γιαζιτσί

Ενώ η Εμπρού Σαχίν έκανε μια σχέση ζωής, όπως αποδείχθηκε, με τον Οσμάν το 2016, η Ασλί χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να βρει το λιμάνι της, ένα λογοπαίγνιο σαφώς ταιριαστό με το νέο προορισμό του συντρόφου της.

Η επιτυχία της Τουρκάλας ηθοποιού φαινόταν να αντανακλά στη ζωή της, καθώς η σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Μουσταφά Μερτ Κοτς, με τον οποίο για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε από τους παπαράτσι τον Ιούλιο του 2021 στο Μποντρούμ, έμοιαζε ευλογημένη από τους θεούς των Καλών Τεχνών, αλλά και της γήινης αρμονίας.

Ασλί και Κοτς έμοιαζαν ιδανικό ζευγάρι, αλλά όπως συχνά συμβαίνει στη σόουμπιζ, η σχέση είχε ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα.

Τα πιο ευφάνταστα σενάρια ακούστηκαν στην Τουρκία για το λόγο του χωρισμού. Μάλιστα, μία εκπληκτική φήμη, που διαδόθηκε ποικιλοτρόπως και με σχετική ευκολία, αν κάποιος θέλει να μιλήσει για την ανθρώπινη ηλιθιότητα, έφερε την Ασλί να πηγαίνει σε... μάντισσα. Η τελευταία, μάλιστα, φέρεται να της είπε ότι "αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη, υπάρχει δεύτερη γυναίκα σε αυτήν τη σχέση".

Προφανώς, η Ασλί δεν πήγε σε μάντισσα, μάλιστα σε ένα σχετικό στόρι που περιελάμβανε αυτήν τη φήμη, απάντησε, "είσαι τόσο αστείος". Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από τη γείτονα, η ζήλια και οι τσακωμοί ήταν ο λόγος του χωρισμού, έπειτα από μόλις ένα χρόνο.

Φαίνεται ότι η τότε 31χρονη ηθοποιός δεν εκτιμούσε τις παρέες που έκανε ο Κοτς, πιθανότατα εννοώντας ότι σε αυτές κρυβόταν μια πέτρα σκανδάλου. Η είδηση του χωρισμού έπεσε και έκανε κρότο στους θαυμαστές του ζευγαριού, ενώ η Ασλί μιλούσε για τη δική της συναισθηματική κατάρρευση στους ανθρώπους του περιβάλλοντός της.

Φαινομενικά, θα της έπαιρνε λίγο χρόνο προκειμένου να το ξεπεράσει, όταν στη ζωή της μπήκε, όχι ο Γιαζιτσί αλλά, ο νυν 28χρονος σέντερ της Τουρκ Τέλεκομ και τότε της Γαλατάσαραϊ, Μαχίρ Αγκβά. Φαίνεται ότι η Ασλί θα γινόταν ένα από τα σπουδαία θηλυκά ονόματα της Τουρκίας που θα ενίσχυε το τρεντ «ερωμένη παίκτη του μπάσκετ». Φυσικά, η Σαχίν ήταν ήδη μία από τις γυναίκες που είχε επισυνάψει σχέση με αθλητή του μπάσκετ. Όμως, το ειδύλλιο της Ασλί με τον Αγκβά, το οποίο τόσο περίμεναν οι Τούρκοι να βγει στην επιφάνεια, δεν ευοδώθηκε. Τουναντίον, η μεταστροφή της δεν αφορούσε τόσο στον κύκλο των αθλητών, αλλά στο... σπορ που θα εμπιστευόταν.

Ο Γιουσούφ Γιαζιτσί ήταν εκείνος που εντέλει έκλεψε την καρδιά της. Σε μία κατάσταση που θύμισε έντονα την επανασύνδεση του Στέφανου Τσιτσιπά με την Πάουλα Μπαντόσα, η Ασλί αποφάσισε να πάρει τα μέτρα της και να μην καταστήσει, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γινόταν, γνωστή τη σχέση της. Φαίνεται ότι παρ’ ότι άρχισε το φθινόπωρο του 2022, με τον Αγκβά να αποδεικνύεται απλώς μία φήμη, μόλις τον Αύγουστο του 2023 την κατέστησε γνωστή το ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε στο Παρίσι, τον Μάιο του 2024.


asli_jazici_gamos

Ήταν ένας κύκλος για την Ασλί, εξάλλου, που διατήρησε επταετή σχέση με τον ηθοποιό Τολγκά Σαλά έως το 2019 και έπειτα συνδέθηκε για ορισμένο χρονικό διάστημα με τον ποδοσφαιριστή Ογούζχαν Οζγιακούπ.

Υπό αυτήν την έννοια, η Σαχίν υπήρξε πολύ πιο σταθερή. Το παρελθόν της παραμένει άγνωστο, με την ίδια να μη θέλει να δίνει πολλές πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά, στην Τουρκία την συνέδεσαν με το συμπρωταγωνιστή της στη σειρά "Χερτσάι" με το συμπρωταγωνιστή της, Ακίν Ακινόζου. Τα σχόλια κόχλαζαν για τη σχέση τους, αλλά και για έναν τσακωμό που φέρεται να είχαν όταν ο Ακινόζου άργησε να πάει σε ένα γύρισμα, στον τελευταίο κύκλο.

Μάλιστα, ο Τούρκος ηθοποιός έδειξε εκνευρισμένος με ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος, αν δηλαδή θα πήγαινε στο γάμο της Σαχίν, την οποία άφησε αναπάντητη. Χαρακτηριστικό της... εμμονής με το ζευγάρι είναι ότι βγήκαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για το... κρυφό παιδί της με τον Ακίν, ένα γιο που το ζευγάρι υιοθέτησε. Αυτό, μάλιστα, φέρεται να οδήγησε τον Οσμάν να μπλοκάρει από την πλατφόρμα X χρήστες που εκδήλωναν τη συμπάθειά τους για τον Ακινόζου ως συντρόφου της Σαχίν, σε σχέση με τον ίδιο.

Δεδομένο, πάντως, είναι ότι η πρώτη εμφάνισή της στην τηλεοπτική σειρά "Αιματηρά λεφτά", το 2016, συνέπεσε με την έναρξη του ειδυλλίου της με τον Οσμάν. Δεν δίνει οποιαδήποτε πληροφορία για την προσωπική ζωή της και στα social media δεν θα παραθέσει συχνά στιγμές με το σύζυγό της, με τον οποίο παντρεύτηκε στο Παρίσι


Ο τρόμος του σεισμού


Η Μελίσα Ασλί, πάντως, πέρασε μια φρικτή περιπέτεια τον Φεβρουάριο του 2023, στον περιβόητο σεισμό που ξεκλήρισε βόρεια Τουρκία και Συρία. Τότε, είχε αναφέρει στα social media πως η γιαγιά της και η θεία της ήταν κάτω από τα ερείπια. Επανήλθε, μάλιστα, στην πλατφόρμα X, δίνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού της γιαγιάς της.

Η Ασλί, πάντως, ανακουφίστηκε όταν έμαθε πως και οι δύο βρέθηκαν και ευχαρίστησε τον Θεό, ζητώντας του να βοηθήσει τη χώρα τους.


asli


Η Αντριάνα και οι άλλες


Δεν έχει τύχει, λοιπόν, να έρθουν δύο μεγάλα ονόματα της υποκριτικής από μία χώρα στην Ελλάδα την ίδια στιγμή. Μάλιστα, παρά τις πλείστες γυναικείες παρουσίες στις κερκίδες, ηθοποιοί σύντροφοι ή σύζυγοι αθλητών σπανίως κάνουν την εμφάνισή τους.

Αν, πάντως, ο λόγος γίνεται για διαμέτρημα, το θρυλικό μοντέλο των αρχών του μιλένιουμ, Αντριάνα Σκλεναρίκοβα, δεν έχει ταίρι, όχι μόνο για το δικό της πορτφόλιο, αλλά και επειδή ήταν σύζυγος του Κριστιάν Καρεμπέ, που έπαιξε στον Ολυμπιακό.


sklenarikova

Ακόμα πιο διάσημη ήταν η άνκοργουμαν των Πούσικατ Ντολς, Νικόλ Σέρζινγκερ, που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον Ελβετό Παϊτίμ Κασάμι όσο αυτός έπαιζε στον Ολυμπιακό. Η Σέρζινγκερ, πάντως, δεν κράτησε τη σχέση της τόσο ώστε να επισκεφτεί το Καραϊσκάκη. Η σύζυγος του τερματοφύλακα των "ερυθρόλευκων" Ρομπέρτο, Μάρτα Ντομίνγκες, πάντα εντυπωσίαζε, ενώ το ίδιο έκανε και η Ελίζαμπεθ Ρέγες, σύζυγος του Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος έπαιξε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2015-16. Μάλιστα, η τελευταία αποκάλυψε το φετινό Σεπτέμβριο κρίση στο γάμο της με τον παλαίμαχο Ισπανό αμυντικό.