Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του απέναντι στον Αλεξάντρ Μουλέρ, καθώς τον νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) και προκρίθηκε στην φάση των "16" του Masters στη Σανγκάη.

Μια αναμέτρηση την οποία έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με καθυστέρηση δύο ημερών, αφού ο καιρός τα είχε κάνει... μούσκεμα στη Σανγκάη και δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε από την αρχή πως ήταν σε καλή κατάσταση για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αλεξάντρ Μουλέρ. Ο Τσιτσιπάς ήταν σταθερός πίσω από σερβίς, απειλούμενος μόνο μία φορά στο πρώτο σετ. Είχε καλά χτυπήματα και δημιούργησε πολλές δυσκολίες στον αντίπαλό του με συνέπεια να κάνει τ' απαραίτητα break από τα λάθη του Γάλλου τενίστα.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 3-3 στα games με τον αντίπαλο του, αλλά "καθάρισε" τη νίκη επικρατώντας σε τρία σερί για να κάνει το 6-3. Εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο τα 11 αβίαστα λάθη του αντιπάλου του.

Δυσκολεύτηκε ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ


Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν παρόμοια με το πρώτο. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν καλά πίσω από τα σερβίς του, αλλά μετά τα μέσα του ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές για να κάνει το 2-0.

Στο 6ο game του σετ ο Τσιτσιπάς έκανε το break, το οποίο ήταν αρκετό για να διπλασιάσει τα σετ του. Με hold έκανε το 5-2, με τον Μουλέρ να δίνει τεράστια... μάχη και να φέρνει το σετ στα ίσα, πραγματοποιώντας το break την ώρα που ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να πάρει το ματς.

Παρά το... σοκ των τριών σερί χαμένων games, o Έλληνας τενίστας με το σκορ στο 5-5... απάντησε με το ίδιο νόμισμα στον Γάλλο και με σερί 2-0 έκανε το 7-5 για να ντουμπλάρει τα σετ του και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη φάση των "16" του Masters στη Σανγκάη θα είναι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος πριν δύο ημέρες είχε επικρατήσει του Ματέο Αρνάλντι με 5-7, 6-4, 6-4.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4q7npehpfq1)