Ο Asteras AKTOR πριν από τρεις εβδομάδες περίπου έφερε στην Ελλάδα τον Κλοντ Μακελελέ, σε μια δυνατή κίνηση για την τεχνική του ηγεσία. Μάλιστα ο Γάλλος σταρ αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας, αλλά πλέον δεν είναι στον πάγκο με αφορμή το θέμα του Νταρνέλ Ερίκ Μπιλέ.

Πιο συγκεκριμένα ο Asteras AKTOR στα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την μεταγραφή του 18χρονου Νταρνέλ Ερίκ Μπιλέ. Γεννημένος στη Γαλλία με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού ο νεαρός επιθετικός έκλεψε τις εντυπώσεις από τις πρώτες προπονήσεις.

Με βάση τα όσα είπε ο Κλοντ Μακελελέ του ζητήθηκε να μην τον χρησιμοποιήσει σε κάποιο ματς καθώς βρισκόταν σε διαδικασία συζητήσεων για νέο συμβόλαιο με το ισχύον να είναι για ένα έτος, αλλά με αυτά που έδειξε στις προπονήσεις "κέρδισε" και τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Asteras AKTOR, ο Μπιλέ και ο μάνατζερ


Ο Μπιλέ ανήκει στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με αυτό που έφερε τον Μακελελέ στην Ελλάδα για λογαριασμό του Asteras AKTOR. Ήταν ελεύθερος αφού τελευταία του ομάδα ήταν η Λουσιτάνια της Πορτογαλίας. Μάλιστα αγωνιζόταν στην ομάδα Κ19. Γενικά δεν είχε ιδιαίτερες επαγγελματικές παραστάσεις και το γραφείο που τον εκπροσωπεί, τον έφερε στην Ελλάδα με αφορμή και τη σχέση που ανέπτυξε με τον Asteras AKTOR αναφορικά με τον Κλοντ Μακελελέ.





Γενικά είναι σχετικά άγνωστος ο Μπιλέ, ωστόσο κέρδισε και τον Μακελελέ με την παρουσία του στις προπονήσεις για να παίξει αλλαγή στο ματς με την Καλλιθέα, δίνοντας την ασίστ στο Νίκο Καλτσά στο 71' για να κάνει το 2-1 για την αρκαδική ομάδα, βοηθώντας τα μέγιστα για να έρθει η νίκη με τελικό σκορ το 3-1.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του, ο Μπιλέ είναι παίκτης που έχει προσόν την ταχύτητα με πολύ καλά τεχνικά στοιχεία, αν κι έχει ένα θέμα με τα τελειώματα των φάσεων.





Η δουλειά με τον Παναθηναϊκό και τον Ουναχί


Το άλλο ενδιαφέρον είναι πως το ίδιο γραφείο ήταν αυτό που έκανε την δουλειά στον Παναθηναϊκό τον Αζεντίν Ουναχί, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μαρσέιγ με την μορφή του δανεισμού. Κάτι που δείχνει πως έχει ανοίξει για τα καλά παρτίδες με την Ελλάδα.