Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε νέα "επίθεση" προς την Premier League με αφορμή και την δικαστική τους διαμάχη, αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για οικονομικές παραβάσεις.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να πάρει με το μέρος της τις ομάδες της Premier League. Μάλιστα έστειλε επιστολή στις 19 ομάδες, στην οποία ο νομικός σύμβουλος της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Σάιμον Κλιφ, χαρακτήρισε τη σύνοψη της απόφασης για τη νομική τους διαμάχη ως "παραπλανητική" και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω νομικές συνέπειες εάν οι σύλλογοι υποκύψουν στην πίεση που τους ασκείται για άμεσες τροποποιήσεις στους κανονισμούς των APT.

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να "πιέσει" την Premier League

Η Μάντσεστερ Σίτι επιμένει ότι οι κανονισμοί αυτοί είναι αντι-ανταγωνιστικοί και άκυροι από το 2021. Ο Κλιφ προειδοποίησε επίσης ότι η βιαστική αντίδραση των ομάδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω νομικά κόστη και να προκαλέσει έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην Premier League.

Παρόλο που η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αρνείται να σχολιάσει δημόσια την επιστολή των "Πολιτών", επιμένει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για τις τροποποιήσεις των κανονισμών που ισχύουν στην επερχόμενη έκτακτη συνάντηση των συλλόγων.

Η πρώτη... νίκη της Μάντσεστερ Σίτι

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά τις 115 κατηγορίες εις βάρος των πολιτών για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premier League, είναι σε εξέλιξη. Αλλά λίγες μέρες βγήκε μια προσωρινή απόφαση υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι.

Κριθηκε -από επιτροπή συνταξιούχων δικαστών- πως ήταν λανθαμένη η απόφαση της Premier League να μπλοκάρει τις δύο τελευταίες μεγάλες χορηγικές συμφωνίες της Etihad με την Μάντσεστερ Σίτι και ότι είναι παράνομοι οι κανονισμοί που εμποδιζουν τις ομάδες να διογκώνουν συμφωνίες με εταιρίες που συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους καθώς έτσι παραβιάζεται ο νόμος περί ανταγωνισμού.