Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφησε ασχολίαστη την απόφαση του Αντρές Ινιέστα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση έχοντας κάνει σπουδαία καριέρα με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας.

Ο Αντρές Ινιέστα αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, στην οποία απαριθμεί πολλές επιτυχίες και τίτλους με την Μπαρτσελόνα, αλλά και με την Εθνική Ισπανίας. Κάτι το οποίο θέλησε να σχολιάσει και η Ρεάλ Μαδρίτης.

"Η Ρεάλ, ο πρόεδρός της και η διοίκηση, αναγνωρίζουν και θαυμάζουν έναν από τους πιο κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ο Ινιέστα με την ποιότητά του και τις αξίες του βοήθησε το άθλημα, περισσότερο και από τους τίτλους που κατέκτησε. Το iconic γκολ του στον τελικό του Μουντιάλ του 2010 θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη όλων των Ισπανών φιλάθλων.

Η Ρεάλ τού εύχεται καλή τύχη σ’ εκείνον και την οικογένειά του για το επόμενο στάδιο της ζωής τους" αναφέρει η "βασίλισσα" σε ανακοίνωση της στα social media.

Ο Ινιέστα θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική

Στο μεταξύ ο Αντρές Ινιέστα έκανε γνωστό πως δεν θέλει να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζει να γίνει προπονητής.

"Θέλω να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, και δεν το λέω απλά για να το πω, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθούν στο κλαμπ άνθρωποι που είχαν μεγάλη συμβολή στην ομάδα. Θα είναι τεράστια χαρά μου να μπορέσω να προσφέρω πολλά, όπως το έκανα και όταν ήμουν παίκτης του συλλόγου" είπε ο θρυλικός, πρώην χαφ, που αποκάλυψε και πως:
"Έχω ξεκινήσει τα μαθήματα για την προπονητική, αφού δεν μπορώ να μείνω μακριά από το ποδόσφαιρο'.

Για την καριέρα του και τους κόπους όλων των ετών που βρισκόταν στα γήπεδα, είχε να πει: "Κλαίω από υπερηφάνεια και συγκίνηση. Το παιδί από την Fuentealbilla που ονειρευόταν να παίξει ποδόσφαιρο, τα κατάφερε με σκληρή δουλειά, θυσίες, προσπάθεια και δίχως να παραιτηθεί ποτέ. Όλα αυτά είναι βασικές αρχές της ζωής μου και είμαι υπερήφανος".