Ο Μοχάμεντ Νταμπόνε τρομοκρατεί τον κόσμο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στις μικρές ηλικίες, αλλά... ποιες είναι αυτές; Η είδηση ότι ο Ζοάν Πεναρόγια κάλεσε στην προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ Ανδρών ένα 12χρονο γεννημένο στην Μπουρκίνα Φάσο με ύψος 2,08μ. είχε τη δική της σημειολογία. Ο Νταμπόνε, ειρήσθω εν παρόδω, θα κλείσει τα 13 στις 21 Οκτωβρίου, με βάση ό,τι αναφέρει το διαβατήριό του. 

Το παιδί φαίνεται ήδη ότι είναι πυρηνικό όπλο. Τα εκπληκτικά προσόντα του δεν περνούν αδιάφορα στους σκάουτς. Ήδη, μάλιστα, δείχνει να έχει αποκτήσει τη σωστή μηχανική στο περιφερειακό σουτ, που θα τον καταστήσει ένα... μίνι Γουεμπανιάμα




Μπαρτσελόνα: Μια καρτέλα μα... ποια καρτέλα;

Το θέμα είναι... πόσο χρόνων είναι. Διότι ο Νταμπόνε μπορεί να έφτασε στην Ισπανία ως υπήκοος Τόγκο γεννημένος το 2011, αλλά μια καρτέλα, την οποία αποκάλυψε η "Marca", δείχνει ότι ο Νταμπόνε ήταν σε κάποια φάση... 16. Η καρτέλα είναι του αθλητή που στελέχωσε την ομάδα μπάσκετ 3X3 του Τόγκο. Μάλιστα, η καρτέλα βρισκόταν στην κατοχή της ισπανικής εφημερίδας πριν αφαιρεθεί η φωτογραφία του παιδιού, όπως και έγινε, πιθανολογείται το καλοκαίρι. 


dabone-spain


dabone-togo



Πλέον, αναζητείται η αλήθεια. Εφόσον αποδειχθεί ότι είναι στην εφηβεία, ο αθλητής θα ζημιωθεί εξ ορισμού, ενώ ουδείς γνωρίζει ακόμη τι συνέπειες μπορεί να έχει για την Μπαρτσελόνα μια τέτοια αποκάλυψη, ειδικά αν το έχει αποκρύψει ο ίδιος ο σύλλογος.