Ο Άρης πέρασε σίφουνας από τη Λιθουανία, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του επί της Λιετκαμπέλις με σκορ 92-74, για την 3η αγωνιστική των ομίλων στο Eurocup. Οι "κίτρινοι" έπαιζαν ένα κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο περιθώρια για ήττα δεν υπήρχαν, όχι επειδή ήταν απολύτως καθοριστικό όσο διότι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη χρειαζόταν μια νίκη για τόνωση ψυχολογίας. 

Λιετκαμπέλις-Άρης: Με σούπερ Τολιόπουλο


Οι "κίτρινοι" έκαναν την πρώτη φετινή νίκη τους, έπειτα από πέντε παιχνίδια στα οποία είχαν ηττηθεί. Τα δύο στο Super Cup, ισάριθμα στο Eurocup, αλλά και στην πρεμιέρα της Basket League με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Ασφαλώς, για να γίνει αυτό, έπρεπε να εμφανιστεί ο... γνωστός Βασίλης Τολιόπουλος, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. 

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ είχε γεμάτη χρονιά, Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έπιασε ξανά δουλειά σε κρίσιμο σημείο. Πέτυχε 26 πόντους σουτάροντας εκπληκτικά, έβαλε 6 στα 8 τρίποντα και έτσι του συγχωρούνται τα έξι λάθη για μόλις μία ασίστ, ενώ έκανε και δύο κλεψίματα. 

Ο Άρης διευθέτησε τη νίκη στη δεύτερη περίοδο. Ένα σερί 10-0, που μετέτρεψε το 20-21 σε 20-31, ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού οι γηπεδούχοι δεν πλησίασαν ξανά κάτω από τους πέντε πόντους και μάλιστα αρκετά νωρίς, 28-33. 

Όποτε η Λιετκαμπέλις πλησίαζε στο σκορ, οι παίκτες του Καστρίτη όρθωναν ανάρτηση. Το 45-51 έγινε 45-57 και από εκεί και ύστερα η νίκη μπήκε στις... ράγες. Ο Άρης έφτασε τη διαφορά έως τους 22 πόντους, 92-70, πριν εν τέλει επικρατήσει με 18. 

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, από τη μεριά του, έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του, με 13 πόντους, επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τρία κλεψίματα και δύο λάθη. 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έκανε μια καλή εμφάνιση για τους γηπεδούχους. Είχε 12 πόντους, πέντε ριμπάουντ, από ένα κλέψιμο και κόψιμο και ένα λάθος. 

Οι "κίτρινοι" έχουν μπροστά τους δύσκολο παιχνίδι, με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ του Στέφανου Δέδα στο Αλεξάνδρειο (16/10-20:00). Οι Ισραηλινοί είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο οι μισοί είναι στην Ευρώπη και οι άλλοι μισοί στο Ισραήλ, εξαιτίας του νέου πολέμου με το Ιράν.