Πολλά τα παιχνίδια και σήμερα Τετάρτη (9/10) στις αθλητικές μεταδόσεις, όπου είναι έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πρίμορατς για το Champions League στο πόλο, ενώ το Μαρούσι και ο Προμηθέας έχουν ματς για το Europe Cup και το FIBA Champions League.

Αρχίζει την πορεία του ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του ματς στους ομίλους της φάσης των "16" του Champions League στο πόλο. Υποδέχεται την Πρίμορατς Κότορ στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά στο πλαίσιο του 4ου ομίλου.

Όμως τόσο στο παιχνίδι με την ομάδα από το Μαυροβούνιο, όσο και σε αυτό της 2ης αγωνιστικής με τη Σαμπαντέλ στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών του σταρ Γκέργκο Ζάλανκι. Ο αριστερόχειρας Ούγγρος περιφερειακός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς τελεί υπό τιμωρία.

Στον τελικό της περσινής διοργάνωσης ο Ζάλανκι παίζοντας με την Προ Ρέκο, αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση για βίαιο χτύπημα σε αντίπαλο, στο 4ο οκτάλεπτο του τελικού απέναντι στη Φερεντσβάρος.

Μεγάλη επιστροφή για το Μαρούσι σε ευρωπαϊκό όμιλο

Το Μαρούσι επιστρέφει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 14 χρόνια! Υποδέχεται τη Νόρκεπινγκ στην πρεμιέρα της στον όμιλο της για το FIBA Europe Cup.

Το θέμα είναι πως ο κόσμος δεν έχει "αγκαλιάσει" την ομάδα και δεν πάει στο γήπεδο για να τη δει. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Μαρούσι και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γ.Σ.Α., Χρήστος Γεωργουσόπουλος, με δηλώσεις του στο EOK Webradio, παραδέχτηκε πως στις τάξεις των "κιτρινόμαυρων" επικρατεί προβληματισμός για το γεγονός ότι ο κόσμος του Αμαρουσίου και των γύρω περιοχών δεν έχει ανταποκριθεί στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται φέτος.

Για την πρώτη νίκη ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας είναι στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Ράστα Βέχτα για την 2η αγωνιστική του Group D στο Basketball Champions League. Η ομάδα της Πάτρας θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη. Ο Προμηιέας έχει διαθέσιμο για ντεμπούτο, τον Ντέγουαν Χερνάντεζ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία, Τζάβιν Ντελόριερ. Επίσης, ντεμπούτο στην Ευρώπη αναμένεται να κάνει και ο Τζόρνταν Ουόκερ, ο οποίος πήρε την θέση του Τζος Άνταμς και ήδη έπαιξε στην Stoiximan GBL.

Καβάλα - Asteras AKTOR για το κύπελλο Ελλάδος

Επίσης υπάρχει και ο νοκ άουτ αγώνας για το κυπελλο Ελλάδος ανάμεσα στην Καβάλα και στον Asteras AKTOR. Οι φιλοξενούμενοι έχουν στον πάγκο ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιάννη Δουβίκα, μετά την λύση της συνεργασίας με τον Κλοντ Μακελελέ. Εκτός είναι οι διεθνείς Άλχο, Γιαμπλόνσκι, Άνταμ, Ζουγλή, Γραμματικάκη, εκτός είναι και ο Καστάνιο αλλά ο τραυματίας Παπαδόπουλος.

Κατά τα άλλα στην αποστολή βρίσκονται οι νεαροί Γκρόζντανιτς, Αγγελάκης.
Αναλυτικά οι εκλεκτοί: Τσιντώτας, Κακαδιάρης, Ντελί, Γκαρθία, Άλβαρες, Χουχούμης, Γκρόζντανιτς, Τριανταφυλλόπουλος, Γκος, Αλάγκμπε, Τζανδάρης, Μούμο, Ρέτζιτς, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Ρεγκίς, Καλτσάς, Τζίμας, Μπιλέ, Μακέντα, Αγγελάκης.

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης (9/10)

15:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Καβάλα - Αστέρας Aktor
Κύπελλο Ελλάδας Betsson 2024-25


15:30 COSMOTE SPORT 6 HD
ATP Masters 1000 2024 Σαγκάη

19:00 Novasports Start
Κλουζ - Βαλένθια
Eurocup

19:15 ΕΡΤ Sports 2
Ολυμπιακός - Πρίμορατς
Champions League

20:00 Novasports 4HD
Χάποελ Ιερουσαλήμ - Αμβούργο
Eurocup

20:00 Novasports Prime
Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Eurocup

20:15 ΕΡΤ3
Μαρούσι - Νόρκεπινγκ Ντόλφινς
FIBA Europe Cup

21:00 Novasports 5HD
Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια
Euroleague

21:00
COSMOTE SPORT 4 HD Ράστα Βέχτα - Προμηθέας
FIBA Basketball Champions League