Ο Χρήστος Ζαφείρης με τη σκληρή δουλειά του ανέβηκε αθόρυβα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και φέτος πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη Σλάβια Πράγας. Μάλιστα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έχει πλέον και στην Εθνική Ελλάδος και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός την Πέμπτη (10/10) κόντρα στην Αγγλία.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Χρήστος Ζαφείρης έχει κάνει μεγάλα άλματα και σε αυτό οφείλει πολλά και στη Σλάβια Πράγας, η οποία τον πίστεψε και τον έχει κάνει έναν εκ των πρωταγωνιστών της.

Πρόσφατα ο 21χρονος μέσος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην επικράτηση της Σλάβια Πράγας επί της… μισητής Σπάρτα, με 2-1 για την 11η αγωνιστική του τσέχικου πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να επιβραβευθεί για την απόδοσή του.

Συγκεκριμένα, ο Ζαφείρης πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του στο 21’, ψηφίστηκε ο MVP του ντέρμπι και ακολούθως κέρδισε τους διαγωνισμούς του κορυφαίου παίκτη και του ωραιότερου γκολ της αγωνιστικής!



Με τη Σλάβια να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πλέον και… αέρα έξι βαθμών σε σχέση με τη Σπάρτα, και τον διεθνή Έλληνα άσο να έχει πολύ καλή ψυχολογία ενόψει του αγώνα της Εθνικής με την Αγγλία.

Όταν ο Ζαφείρης επέλεξε την Εθνική Ελλάδος

Ο Χρήστος Ζαφείρης έχει αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας 44 φορές, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα, απ’ όπου κι έφυγε σε ηλικία εννέα ετών.

«Μετά από μακρά περίοδο σκέψης, ο Χρήστος Ζαφείρης επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αντί της Νορβηγίας. Ο Ζαφείρης έχει 44 συμμετοχές με τις εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα και έζησε εκεί μέχρι τα 9 του.

Έχει επιλέξει με την καρδιά του, να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο στην Αθήνα μπροστά στην ελληνική οικογένειά του, κάτι που ήταν βαρύ φορτίο για εκείνον. Του ευχόμαστε καλή τύχη στο μέλλον και ευχαριστούμε πολύ για τις προσπάθειες», ανέφερε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νορβηγίας όσον αφορά την απόφαση του 21χρονου άσου να επιλέξει την Εθνική Ελλάδος.