Χαράς ευαγγέλια στον Ολυμπιακό, λίγα 24ωρα πριν το δεύτερο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" στη φετινή Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε για πρώτη φορά τον Μουσταφά Φαλ να βγάζει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα το πρόγραμμα της προπόνησης της Τετάρτης και να τίθεται στη διάθεσή του για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Γάλλος σέντερ ενδεχομένως να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις για την 2η αγωνιστική το βράδυ της Παρασκευής (21.15 στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας"), αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά τις επόμενες μέρες, θα τον δούμε δεδομένα ξανά σε δράση κατά τη διάρκεια της πρώτης "διαβολοβδομάδας" της σεζόν, στην οποία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει διαδοχικά την Αρμάνι Μιλάνο εντός έδρας (Τρίτη 15/10 στις 21.15) και Αναντολού Εφές (Παρασκευή 18/10 στις 20.30). 

Μετά τον Φαλ παίρνει σειρά και ο Μιλουτίνοφ για... comeback στον Ολυμπιακό

Όσο κι αν ο Μόουζες Ράιτ και ο Φίλιπ Πετρούσεφ κάλυψαν όσο καλύτερα μπορούσαν το κενό στην "ερυθρόλευκη" ρακέτα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς (πιστοποιώντας το απίστευτο βάθος στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού) η ταυτόχρονη απουσία των "δίδυμων πύργων", Φαλ και Μιλουτίνοφ, στοίχησε αρκετά στους Πειραιώτες, κυρίως στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη, εκεί που ο "κύκλωπας" Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έκανε πάρτι στην πρώτη περίοδο. 

Απόλυτα φυσιολογικά, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τρίβει τα χέρια του, καθώς και ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του και πιθανότατα θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων από την επόμενη εβδομάδα. 

Μοναδικό επιπλέον πρόβλημα των "ερυθρόλευκων" ενόψει του πρώτου φετινού εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού για την Euroleague είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό να μην προπονείται λόγω ίωσης και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις να ξεκεθαρίζει την Πέμπτη.