Σε μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος, την πρώτη του Γιάννη Δουβίκα στον πάγκο του Asteras AKTOR ως υπηρεσιακού τεχνικού μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Κλοντ Μακελελέ, που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει μήνα, οι Αρκάδες πήραν την πρόκριση στους "16" νικώντας 1-0 την Καβάλα και πλέον έχουν μπροστά τους τη Ζάκυνθο. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα ανταμώσει με όποιον επικρατήσει στο Πανσερραϊκός-Πανιώνιος. Το γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Παναγιώτης Τζήμας στο 115'. 

Χωρίς πολλες φάσεις το πρώτο ημίχρονο για Καβάλα και Asteras


Ο Αsteras Aktor μπορεί να βρίσκεται σ' ένα περίεργο κομμάτι αναφορικά με τη θέση του προπονητή, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη τόσο για τη Super League όσο και για το Κύπελλο Ελλάδος. Η απομάκρυνση του Κλοντ Μακελελέ έφερε τριγμούς, αλλά το αγωνιστικό κομμάτι έχει προτεραιότητα.

Αν προκριθούν οι Αρκάδες θα βρουν στην επόμενη φάση τη Ζάκυνθο και γενικά έχει "εύκολο" μονοπάτι έως τον τελικό, αφού δεν υπάρχει σε αυτό κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις. Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης είναι στην άλλη πλευρά και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν οι πιθανότητες για να κάνει μια μεγάλη πορεία. Η πρώτη αναμέτρηση με την Ζάκυνθο είναι εκτός και θα οριστεί 29 έως 31 του μήνα και η ρεβάνς θα οριστεί στις 3 έως 5 Δεκεμβρίου, με τον νικητή του ζευγαριού θα παίξει στα προημιτελικά με το νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός - Πανιώνιος.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά φάσεις με την Καβάλα να ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα στο 39' ο Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ανενόχλητος αλλά αστόχησε, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4racneitg9l)

Χαμένο πέναλτι ο Asteras AKTOR, σπουδαία ευκαιρία η Καβάλα

Στο δεύτερο μέρος ο Asteras AKTOR μπήκε καλύτερα και έψαξε να βρει το γκολ χάνοντας μοναδική ευκαιρία σκοράρει. Κέρδισε πέναλτι στο 62' με τον Ρεγκίς να αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι, αλλά ο Αστράς ήταν εκεί για να τον σταματήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rb8spp0r35)
Οι γηπεδούχοι, έχοντας πλέον και τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, πίεσαν για να μπορέσουν να βρουν το τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση, αλλά ο Τσαμούρης αστόχησε από πολύ κοντά στο 65ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rba75s2neh)

Ο Αστράς που εμπόδισε τον Asteras AKTOR 


Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, χωρίς, πάντως, να πρέπει να φανταστεί ο αναγνώστης μια μανιακή πίεση στα καρέ της Καβάλας, ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Λευτέρης Αστράς. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rce1lpvafd)
Μπορεί οι Πελοποννήσιοι να μην κυριάρχησαν, πάντως χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από δύο καλές επεμβάσεις, στο 76' και το 90+3' με τον Νίκο Καλτσά. Ο ίδιος είχε μία κεφαλιά... ευκολάκι στην παράταση. Επιπλέον, στο 105' έκανε και μία εντυπωσιακή επέμβαση στην προσπάθεια του Φεντερίκο Μακέντα. Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει κάτι στην κεφα