Στην τριάδα των κορυφαίων της European Athletics για το 2024 μπήκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Όπως αναμενόταν, ο δις "χρυσός" ολυμπιονίκης, που είναι μάλιστα παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, είναι μαζί με τον Αρμάντ Ντουπλάντις και τον Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν στην τριάδα των κορυφαίων Ευρωπαίων. 

Και οι τρεις κατέκτησαν χρυσό στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ωστόσο ο Ντουπλάντις έχει πάντα το προβάδισμα, αφού συνδυάζει αγώνες και παγκόσμια ρεκόρ. 



Το παγκόσμιο ρεκόρ, άλλωστε, μπορεί να κρίνει και τον τίτλο της κορυφαίας Ευρωπαίας. Η Ολλανδή Φέμκε Μπολ θα έχει πάντα εκείνο το καταπληκτικό τετρακοσάρι στα 4Χ400μ. μικτή, η Βρετανή Κέλι Χόντγκινσον στα 800μ., αλλά μόνο η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ πήρε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν, έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ 37 ετών στο αγώνισμά της, με τα 2,10μ. που έκανε σε αγώνα άλματος εις ύψος στο Diamond League του Παρισίου. 



Η τελετή θα γίνει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στα Σκόπια. 


Ο κόσμος ψηφίζει, ωστόσο η προτίμησή του πιάνει το 25%. Άλλο τόσο αφορά στις ομοσπονδίες, την επιτροπή της European Athletics και τα ΜΜΕ.