Ολυμπιακός και Πρίμορατς Κότορ συγκρούστηκαν στο "Πέτρος Καπαγέρωφ", στην πρεμιέρα τους για το φετινό Champions League στο πόλο Ανδρών. Όπως και πέρυσι, απέναντι στη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, το παιχνίδι έφτασε στα πέναλτι. Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν συνολικά 18 πέναλτι. Μάλιστα, η Πρίμορατς είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς, ύστερα από το πρώτο χαμένο στα... τέσσερα που εκτέλεσε ο Γενηδουνιάς, αλλά ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Σουσιασβίλι, ενώ με τη δεύτερη απόκρουσή του, στο χτύπημα του Στανόγεβιτς, χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, 20-19 (12-12 κ.δ.) 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rgkiuxwk8p)
Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν δύο βαθμούς και η Πρίμορατς έναν, όπως ισχύει όταν μία αναμέτρηση πηγαίνει στα πέναλτι. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν θα παίξει το επόμενο παιχνίδι της την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Σαμπαντέλ, με την ομώνυμη ομάδα. 

Ολυμπιακός-Πρίμορατς Κοτόρ: Ομάδα στα... μπετά 


Ό,τι δεν υπήρχε οποιαδήποτε διάθεση να βρεθεί στο "Πέτρος Καπαγέρωφ", ήταν η υψηλή τέχνη του πόλο. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Πρίμορατς Κότορ με πρώτιστη σκέψη να την... βγάλει καθαρή, όχι βέβαια επειδή υπάρχει όντως ανταγωνισμός, αλλά κυρίως για το σημείο της σεζόν που έπαιξαν οι δύο ομάδες την πρεμιέρα του στο Champions League. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4re0t8fi1xt)
Η ομάδα του Χρέβο Κόλιανιν φιγουράρει ως ένα από τα φαβορί, κυρίως μετά την άρνηση της Προ Ρέκο να πληρώσει το παράβολο των 25.000 ευρώ για να παίξει στη διοργάνωση. Εννοείται, όμως, ότι όταν μία ομάδα παίζει το πρώτο παιχνίδι της στη σεζόν, βασίζεται στην ποιότητα των παικτών. Χρειάζεται, επίσης, να κάνει τα βασικά πράγματα σωστά. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rf5t22m5ex)
Ο Ολυμπιακός είναι αλλαγμένος. Ο Μάνος Ζερδεβάς έπαιξε ουσιαστικά το πρώτο παιχνίδι του ως βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, με την επίγνωση, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει ένας Μπίγιατς μπροστά του ή πίσω του. Ο Γκέργκο Ζαλάνκι είναι, δε, τιμωρημένος από την αποβολή με αντικατάσταση που δέχθηκε στον τελικό του προηγούμενου Champions League, της Προ Ρέκο με τη Φερεντσβάρος. Ο Βαγγέλης Πουρός έκανε το ντεμπούτο του, ενώ απουσίαζε ο Αλαφραγκής. Ως εκ τούτου, η ομάδα όχι απλώς είναι καταβεβλημένη από την προετοιμασία, αλλά πόρρω απέχει ακόμα και της τελικής μορφής της. Επιπλέον, το ζήτημα είναι η μορφοποίηση μεσούσης της περιόδου, όχι στις αρχές της, διότι ελλοχεύει το... κάψιμο. 

Ολυμπιακός-Πρίμορατς Κότορ: Πληγή ο λιγότερο, ξέσπασμα στους φουνταριστούς 

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε αρχικά να αναχαιτίσει τον παίκτη παραπάνω της Πρίμορατς. Είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι σημάδια στο τμήμα έδειχναν το άγχος που υπήρχε πριν την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2009. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rfcvcbbahd)
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν κάπου άφταστοι, αλλά είχαν τις στιγμές τους. Ειδικά στο φουνταριστό, όταν οι Μαυροβούνιοι δεν πρόφταιναν να βγάλουν βοήθεια, τα... λεφτά ήταν σίγουρα. Ο επιστρέψας Κάκαρης έκανε δουλίτσα, κερδίζοντας δύο διαδοχικά πέναλτι προς τη λήξη του ημιχρόνου, που έκαναν γκολ ο Γενηδουνιάς και ο Φουντούλης, ενώ μία λειτουργική επίθεση του Ολυμπιακού έφερε τον Δήμου μόνο του στη θέση 5, δηλαδή στο αριστερό εξτρέμ. 

Το αποτέλεσμα ήταν ένα σερί 3-0 σε 2'12'', που μετέτρεψε σε 8-7 το εις βάρος του Ολυμπιακού 7-5 και δημιούργησε, εν πάση περιπτώσει, μια υποψία ότι ίσως αποφύγει τον ψυχοβγάλτη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rfk2dctn49)
Ο Ζερδεβάς δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει αλλαγμένος από ημίχρονο σε ημίχρονο. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν, αρχής γενομένης στη λήξη της δεύτερης περιόδου, να βγάζουν άμυνες στο λιγότερο και ήταν αναγκαιότητα να συνεχίσουν να το κάνουν. 

Τουλάχιστον μέχρι να βρουν οι ίδιοι γκολ στον παίκτη παραπάνω, με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου στο δεύτερο δοκάρι, με 2'47'' για τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου, συνέχισαν να το κάνουν. 

Η Πρίμορατς, βεβαίως, ομάδα με παράδοση από χώρα με ταλέντο στο πόλο, δεν επρόκειτο να τα παρατήσει. Ο Στανόγεβιτς ανταπέδωσε τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο, με περιφερειακό σουτ, γκολ του Παπαναστασίου, ενώ ο Τσέτκοβιτς ισοφάρισε το παιχνίδι στις αρχές της τέταρτης περιόδου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rfwk9bklld)
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κάκαρη και τον Νικολαΐδη, η Πρίμορατς κατέβασε πολύ κοντά στον πορτιέρε της, Μασάρο, την άμυνά της. Αυτό λειτούργησε, αφού άφησε τα σουτ από την περιφέρεια, που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει γκολ. 

Τουναντίον, δύο μπασίματα και ισάριθμες ολιγωρίες έφεραν τα γκολ των Μάτκοβιτς και Βιτσό, ενώ ενδιαμέσως είχε ισοφαρίσει σε 11-11 παίζοντας σχεδόν στο δοκάρι, και μάλιστα σε επίθεση στα ίσια, ο Γενηδουνιάς με το τέταρτο γκολ του. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rg9m2avq01)
Ο Ολυμπιακός βρήκε νέα ισοφάριση σε επίθεση... 12 δευτερολέπτων, μια και η μπάλα είχε μείνει πάνω από 15 δευτερόλεπτα στα χέρια του Ζερδεβά. Ο Λόντσαρ κέρδισε την αποβολή και μετά έκανε σπουδαία ανάποδη πάσα στον Δήμου για το 12-12, με 1'53'' να απομένουν. 

Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να κατασπαταλά επίθεση στον παραπάνω ύστερα από τάιμ άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στη διαδικασία των πέναλτι. 

Ο Χρβόγε Κόλιανιν χρησιμοποίησε τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο μετά το τρίτο πέναλτι των Μαυροβούνιων. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rgwcu7f6dl)

Η διαδικασία των πέναλτι

13-12 Γενηδουνιάς
13-13 Σουσιασβίλι
14-13 Δήμου
14-14 Μπρκιτς 
15-14 Φουντούλης
15-15 Τσέτκοβιτς
16-15 Κάκαρης
16-16 Στανόγεβιτς
17-16 Μπούσλιε
17-17 Μάτκοβιτς
Γενηδουνιάς δοκάρι
Σουσιασβίλι, αποκρούει ο Τζωρτζάτος
18-17 Δήμου
18-18 Μπρκιτς 
19-18 Φουντούλης
19-19 Τσέτκοβιτς 
20-19 Κάκαρης
Στανόγεβιτς, αποκρούει ο Ζερδεβάς