Μ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι έκανε πρεμιέρα η δεύτερη αγωνιστική της Εuroleague, με την Μονακό να υποδέχεται στο Πριγκιπάτο την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά με 86-81.

Εξαιρετικό ξεκίνημα της Μακάμπι και φινάλε του Παπαγιάννη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι δραστήριες και να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, με τη Μονακό να έχει τον Ζαϊτέ να δεσπόζει κάτω από τις δύο ρακέτες, με το σκορ να είναι στο 9-9 μετά τα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σκόραρε κυρίως μέσω βολών, με τον Τζόρνταν Λόιντ να κερδίζει φάουλ στο τρίποντο από τον πρώην συμπαίκτη τυο, Μοτεγιούνας, αλλά ο συνήθης ύποπτος Μάικ Τζέιμς με δύο συνεχόμενα τρίποντα δεν άφησε τους Ισραηλινούς να ξεφύγουν (15-15).



Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε... ελληνικό ενδιαφέρον,με τον Γιώργο Παπαγιάννη να μπαίνει στο παρκέ και να κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία του, πετυχαίνοντας έξι συνεχόμενους πόντους για το 21-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Πήρε διαφορά η Μακάμπι - Τη μάζεψε η Μονακό με τη βοήθεια του Τζέιμς

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, καθώς βρήκαν σουτ από την περιφέρεια που έκαναν τους παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς να ανοίξουν την άμυνα τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να πάρουν διαφορά 9 πόντων (26-35) έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στο παρκέ για να δώσει ξανά ιδέες στον τρόπο παιχνιδιού της Μονακό και βοήθησε στο να μειωθεί η διαφορά σχεδόν στη μέση (35-40), με τον Στραζέλ από την άλλη να είναι η μόνη αξιόπιστη βοήθεια του από την περιφέρεια.



Το φινάλε του ημιχρόνου έφερε την Μακάμπι Τελ Αβίβ μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους (41-46), με τον Ριβέρο να εκμεταλλεύεται τις ασίστ των συμπαικτών του και τον Γιοκουμπάιτις να σκοράρει χωρίς δυσκολία από μέση απόσταση.

Πέρασε μπροστά η Μονακό με σόου Μοτεγιούνας στη τρίτη περιόδο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα μετά την ανάπαυλα του πρώτου μέρους και με πρωταγωνιστή τον Μοτεγιούνας που είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα το παιχνίδι έφτασε τη διαφορά στον πόντο (51-52) έξι λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η είσοδος των Οκομπό και Ντιαλό στον αγώνα βοήθησαν ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με έξι πόντους (60-54), τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τη Μακάμπι να έχει θέματα οργάνωσης όταν κάθεται στον πάγκο ο Ταμίρ Μπλατ.

Ο Οκομπό άρχισε να βρίσκει το χέρι του και μ' ένα απίστευτα δύσκολο τρίποντο μπροστά στον Χόαρντ, έστειλε την ομάδα του στον πάγκο στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης με μία σημαντική διαφορά πέντε πόντων (65-60).

Νίκη στο φινάλε για την Μονακό σ' ένα απίστευτο παιχνίδι

Μακάμπι Τελ Αβίβ εναντίον Οκομπό στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Γάλλο γκαρντ να κρατάει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (72-67) με συνεχόμενα προσωπικά καλάθια, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ευκολότερα στη δική τους επίθεση.

Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι στη... κόψη του ξυραφιού, με τους παίκτες της Μακάμπι να σκοράρουν κυρίως με πάσες στην πλάτη της άμυνας, ενώ οι γηπεδούχοι περίμεναν τις "εμπνεύσεις" του Μάικ Τζέιμς με το σκορ να είναι 78-73 τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Ένα καλάθι από αυτά που δεν... μπαίνουν έβαλε ο Ριβέρο, με δύο δέκατα του δευτερολέπτου να απομένουν για το τέλος της επίθεσης, με τον σέντερ της Μακάμπι να ρίχνει μία "σφαλιάρα" στη μπάλα και να μειώνει στους 3 (80-77).

Στο φινάλε τα συνεχόμενα άστοχα σουτ της Μακάμπι έξω από τα 6.75 έδωσαν ουσιαστική τη νίκη στη Μονακό που έκανε το 2/2 στη Euroleague, περιμένοντας πως η κατάληξη φέτος θα είναι διαφορετική.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-46, 65-60, 85-79