Οι άδειες θέσεις στο εξαίσιο κλειστό του Αγίου Θωμά δεν γίνεται να θυμίζουν ότι μια φορά και έναν καιρό τα βόρεια προάστια της Αθήνας αναστέναζαν από τις ευρωπαϊκές διακρίσεις του Αμαρουσίου. Η ευρωπαϊκή κορυφή του 2001 και το Final 4 στο ULEB Cup το 2004 όντως μοιάζουν με κυήματα, παρ' όλα αυτά δεν αναιρείται ότι η επιστροφή σε ομίλους μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europe Cup έπειτα από 14 χρόνια περιποιεί σημαντική στιγμή για τους "κίτρινους".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rgiag1cuep)
Η πρεμιέρα με τη Νόρκεπινγκ Ντόλφινς δεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά εξελίχθηκε σε θρίαμβο για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, που, με τον Ισμαέλ Σανόγκο να οργιάζει και έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, νίκησε 99-80. Αν αναλογιστεί, δε, κάποιος ότι σημείωσε μόλις 14 πόντους στην πρώτη περίοδο, πέτυχε 85 στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα και έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Μαρούσι-Νόρκεπινγκ Ντόλφινς: Η επιστροφή τα άλλαξε όλα


Η Πέγια, φυσικά, στον προκριματικό γύρο, υπήρξε αμελητέο εμπόδιο για το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα. Η Νόρκεπινγκ Ντόλφινς αποδείχθηκε ελαφρώς πιο δύσκολη. 

Από τη μεριά του, το Μαρούσι μπήκε μουδιασμένα, ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ. Η Νόρκεπινγκ προηγήθηκε 8-19, όμως έγινε ερήμην των γηπεδούχων, οι οποίο δεν είχαν βρει το ρυθμό που απαιτούσε η περίσταση. 

Το παιχνίδι δεν έμοιαζε εύκολο, αφού οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν στην επίθεση. Οι 14 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν χαμηλό ενεργητικό, ωστόσο ήταν και το πρώτο καλό νέο, αφού οι έξι εξ αυτών, που έβαλε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ήταν αναπάντητοι και μπήκαν στο τελευταίο 1'54'' της πρώτης περιόδου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rhdr9qe2i1)
Το σερί έφτασε στο 8-0 και το Μαρούσι σιγά σιγά κάλυπτε τη διαφορά. Έδειχνε ποικιλία στο σκοράρισμα και ισοφάρισε σε 24-24. Ενώπιον του σέντερ του Ολυμπιακού, Μόουζες Ράιτ, που παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι, δεν πέρασε κατευθείαν μπροστά. 

Το πρώτο προβάδισμα ήρθε με τρίποντο του ασταμάτητου Ισμαέλ Σανόγκο (29 πόντοι με 5 στα 5 δίποντα, 6 στα 11 τρίποντα, 1 στη 1 βολή, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 2 λάθη), 27-26, 6'08'' για τη λήξη του ημιχρόνου. 

Το Μαρούσι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο 44-43, που σημαίνει ότι έβαλε 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Η Νόρκεπινγκ πέρασε μπροστά τελευταία φορά με 14'' να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου. 

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, σχετικά, έως και τις αρχές της τέταρτης περιόδου. Επιθετικά, το Μαρούσι είχε ξεκλειδώσει και απλώς έπρεπε να παίξει ανεκτή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο για να νικήσει. Το έκανε, αφού δέχθηκε το συμπαθές αμυντικό νούμερο των 37 πόντων. 

Τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι ένιωσαν μέσα στο παιχνίδι, λοιπόν, ήταν στο 68-65, με το οποίο άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο. Ραντούλιτσα και Σανόγκο έβαλαν επτά αναπάντητους πόντους, ενώ λίγο αργότερα, με το σκορ στο 80-73, Γιαννόπουλος και Φρίντρικσον "κλείδωσαν" τη νίκη με απανωτές "μπόμπες" πίσω από τη γραμμή. 

Την επόμενη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου (18:00) το Μαρούσι να παίξει στο Μπακού απέναντι στη Σαμπάχ.