Ένα παιχνίδι για... γερά νεύρα πραγματοποιήθηκε στη Σερβία, με τον Ερυθρό Αστέρα να υποδέχεται τη Μπασκόνια στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο σε όλο το κομμάτι του αγώνα, αγχώθηκαν στο φινάλε αλλά επικράτησαν τελικά με 78-71.

"Καυτός" Κάνααν έδωσε προβάδισμα στον Ερυθρό Αστέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ερυθρό Αστέρα να μπαίνει πολύ δυνατά και να έχει εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6.75, με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι "ζεστός" και να δίνει ένα προβάδισμα πέντε πόντων (11-6) στην ομάδα του στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα.

Η Μπασκόνια προσπαθούσε με τη σειρά της να σκοράρει μέσα από το ζωγραφιστό, με τους Μονέκε και Σεντεκέρσκις να έχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά οι γηπεδούχοι φρόντισαν να πάρουν και διψήφια διαφορά πόντων (20-10).

Κάπου εκεί και με την είσοδο του Ρογκαβόπουλου στο παρκέ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα μίνι σερί 0-8 και έκλεισαν τελικά την περίοδο πίσω με πέντε πόντους (25-20), ομορφαίνοντας τη κακή τους εικόνα στην αρχή της αναμέτρησης.

Ξέφυγε ο Ερυθρός Αστέρας - Μάζεψε κάπως τη διαφορά η Μπασκόνια

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, καθώς με επτά προσωπικούς πόντους έστειλε στη διαφορά στο +12 (36-24) πριν συμπληρωθούν τα τρία λεπτά στο δεκάλεπτο.

Το γεγονός πως ο Μάρκους Χάουαρντ δε μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους Ισπανούς που έβλεπαν το πρώτο τους βιολί να δυσκολεύεται και τη διαφορά να παραμένει στο +12 (42-30) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Πάμπλο Λάσο έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανεβάσουν τη πίεση τους στην άμυνα, βλέποντας πως τα πράγματα στην επίθεση δε βελτιώνονται και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ερυθρό Αστέρα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με οκτώ πόντους (42-34).


Κακές επιθετικά οι δύο ομάδες με τη διαφορά να παραμένει ψηλά

Οι Κάνααν και Κάλινιτς ήταν εξαιρετικοί στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (49-38), με τις δύο ομάδες να έχουν εμφανέστατα πρόβλημα στην επίθεση στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Για να πάρει μπρος ξανά η Μπασκόνια χρειάστηκε το πρώτο τρίποντο του Μάρκους Χάουαρντ στη βραδιά που της έδωσε μία παραπάνω ώθηση για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα μειώνοντας τη διαφορά στους 7 (56-49).

Το τελευταίο κομμάτι της τρίτης περιόδου δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, με τον Μπολομπόι να εκμεταλλεύεται τα κενά στη ρακέτα των φιλοξενούμενων και να δίνει στην ομάδα του τη διαφορά των 10 πόντων (59-49) με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στην αναμέτρηση.

Επέστρεψε στο παιχνίδι η Μπασκόνια αλλά ο Μπολομπόι έδωσε τη νίκη στον Ερυθρό

Στην αρχή της κρίσιμης τελευταίας περιόδου, οι παίκτες της Μπασκόνια έχαναν το ένα σουτ μετά το άλλο, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο +16 (65-49), με τον Μίτροβιτς να δίνει σημαντικές λύσεις κάτω από το καλάθι.

Εκεί που το παιχνίδι έδειχνε να έχει πάρει το δρόμο του, ένα σερί 9-0 των φιλοξενούμενων τους έφερε ξανά στο "κόλπο" της νίκης (65-58), με τον Ρογκαβόπουλο να δίνει πόντους από την περιφέρεια πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν καθοριστικός στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με τον Μπολομπόι να πρωταγωνιστεί για τους γηπεδούχους. Η απίστευτη άμυνα του μπροστά στο Χολ και το τρομερά δύσκολο σουτ στο τέλος της επίθεσης έδωσε διαφορά έξι πόντων (68-62) στους γηπεδούχους τρία λεπτά πριν το τέλος.


Τη χαριστική βολή στη Μπασκόνια έδωσαν με δύο τρίποντα - μαχαιριά οι Κάνααν και Κάλινιτς, χαρίζοντας ουσιαστικά στον Ερυθρό Αστέρα τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Euroleague, μετά το "διπλό" της πρεμιέρας κόντρα στην Παρί.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 42-34, 59-49, 78-71