Ένα παιδί από την Αγγλία με ελληνική ψυχή έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 31 ετών μέσα στο σπίτι του και βύθισε στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο που ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Από την Premier League στην Εθνική Ελλάδος ο Μπάλντοκ

Το γεγονός πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία μόλις 31 ετών είναι κάτι που κανένας ακόμη δε μπορεί να συνειδητοποιήσει, με τον 31χρονο ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται για τελευταία φορά την Κυριακή στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ένα παιδί το οποίο μεγάλωσε στην Αγγλία και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αγωνιζόμενος οπως η Μίλτον Κέινς Ντονς και η Νορθάμπτον για να κάνει το επόμενο βήμα, παίρνοντας τη μεταγραφή στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο 31χρονος δεξιός μπακ την πρώτη του σεζόν στα σαλόνια της Αγγλίας κατάφερε κάτι μοναδικό. Αγωνίστηκε και στους 38 αγώνες των "λεπίδων" στο πρωτάθλημα, χωρίς να χάσει ούτε ένα λεπτό ( 3.657 λεπτά ), σημειώνοντας 2 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Οι εμφανίσεις του αυτές του άνοιξαν την πόρτα και για την Εθνική Ελλάδος, με τον Μπάλντοκ να κάνει το μεγάλο βήμα και να παίρνει την απόφαση να εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το 2022 και μετά.

Σε δηλώσεις του είχε αναφέρει: "Ο πατέρας μου χοροπηδούσε στην κουζίνα για το Euro του 2004, ήταν η χρονιά που η Εθνική ομάδα μπήκε στον χάρτη. Η ιστορία αυτή και η παρέα μου θύμισε την οικογένεια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το πάθος για την επίτευξη των στόχων μας."


Λίγο αργότερα ήρθε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, τον Μαΐου του 2024 όταν έμεινε πλέον ελεύθερος από την αγγλική ομάδα και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους "πράσινους", που έμελλε να είναι και η τελευταία του ομάδα.

My Name is "Γιώργος" Baldock | Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου