Ήταν αδύνατον να πιστέψουν οι Έλληνες διεθνείς το νέο με το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η εικόνα στο ξενοδοχείο της εθνικής ομάδας συνάδει με τον πόνο που ένιωσαν οι συμπαίκτες του, και στον Παναθηναϊκό, αλλά και με τη σατανική σημειολογία, του να βρίσκονται στην πόλη που γεννήθηκε ο συμπαίκτης τους με τις ελληνικές ρίζες. 

Μία καταδυναστική σύμπτωση, να παίζουν με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ ένα παιχνίδι ονειρώδες για όλους, μία ευκαιρία ζωής, και ξαφνικά να θρηνούν το χαμό ενός αγαπητού συμπαίκτη τους. 

Ο κλονισμός είναι η κυρίαρχη εικόνα των διεθνών. Μάλιστα, εξυπακούεται η πληροφορία που μεταφέρθηκε, ότι οι διεθνείς θα παίξουν με μαύρα περιβραχιόνια το παιχνίδι απέναντι στην Αγγλία (9/10-21:45) για την τρίτη αγωνιστική του Nations League. Δεν είναι απίθανο οι Άγγλοι διεθνείς να πράξουν το ίδιο, αλλά και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή. 

Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Δύσκολη η αναβολή 

Αν υπάρξει, πάντως, συζήτηση ανάμεσα στην ομοσπονδία και το τεχνικό επιτελείο της "γαλανόλευκης" για αίτημα αναβολής παιχνιδιού, το βράδυ της Τετάρτης οπωσδήποτε δεν ήταν το πρέπον χρονικό διάστημα. 

Η πληροφόρηση αναφέρει ότι θα γίνει συζήτηση για το αν η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε αίτημα αναβολής στην UEFA, παρ' όλα αυτά οι περιπτώσεις που ομοσπονδίες κάνουν δεκτό τέτοιο αίτημα, για τραγωδία η οποία δεν είναι πάνδημη, είναι ελάχιστες.