Σαφή εικόνα του τι συνέβη στη πισίνα της υπερπολυτελούς οικίας στου διεθνή ποδοσφαιριστή Τζόρτζ Μπάλντοκ έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί που διερευνούν τον θάνατο του και πλέον, αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, προκειμένου να προχωρήσουν στον ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης.

*Διαβάστε ακόμα: Σε σοκ το ποδόσφαιρο από τον αδόκητο θάνατo του Τζορτζ Μπάλντοκ: Στο σπίτι του έτρεξαν συμπαίκτες του - Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ (Δείτε εικόνες)

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στον 2ο όροφο της 5όροφης πολυκατοικίας στην οδό Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα, οι αστυνομικοί «είδαν» τον 31χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με την Εθνική Ελλάδος και παίκτη της ομάδας του ΠΑΟ να κατεβαίνει στην εξωτερική πισίνα που βρίσκεται στο ισόγειο.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο 31χρονος κολυμπά στην πισίνα, οι αστυνομικοί απλώς παρατηρούν στην άκρη της πισίνας τα πόδια του άτυχου Τζορτζ Μπάλοκ να επιπλέουν και έκτοτε η σορός του χάνεται από το οπτικό πεδίο της κάμερας. Δεν προκύπτει από πουθενά η παρουσία άλλου προσώπου, ενώ επίσης δεν προκύπτει ο ίδιος να έπινε αλκοόλ. Τουλάχιστον στο υλικό της κάμερας που έχει διερευνηθεί από τις αρχές.

ok_baldok


mpalntok


Τζόρτζ Μπάλντοκ: Τα πρώτα συμπεράσματα για τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του parapolitika.gr στην πρώτη του ενημέρωση προς τους ανωτέρους του, ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο και βούτηξε στην πισίνα, μόλις έβγαλε τον ποδοσφαιριστή από τον πυθμένα της πισίνας, εκείνος άρχισε να βγάζει αφρούς, που οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του σχετίζεται με παθολογικά αίτια.

Αυτό μένει να αποδειχθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της νεκροτομής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Γλυφάδα, ανήκει διοικητικά στην ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου και παρά το γεγονός πως κανονικά σήμερα δεν γίνονται νεκροτομές από την συγκεκριμένη υπηρεσία, λόγω της ειδικής περίπτωσης η υπηρεσία θα λειτουργήσει για τη εξέταση της σορού του 31χρονου Τζορτζ Μπάλντοκ.

Πέρα από τον αστυνομικό που έφτασε στο σημείο, τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που επίσης βρέθηκαν και αυτοί στον τόπο, κατάθεση έδωσε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τον οποίο κάλεσε η σύζυγος του 31χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή, ζητώντας του να πάει να δει εάν είναι καλά καθώς καθ’ όλη την διάρκεια του χθεσινού απογεύματος τον καλούσε και δεν τον έβρισκε.

Ο άνθρωπος αυτός είναι το πρόσωπο που πρωτοεντόπισε τον 31χρονο Τζορτζ και κάλεσε διαδοχικά ΕΚΑΒ και το τηλεφωνικό κέντρο της «Άμεσης Δράσης».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rw6gjcpb4h)

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως όλοι οι άνθρωποι στο περιβάλλον του είναι σοκαρισμένοι από την τρομερή απώλεια.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».
oikogeneia_baldok



*Διαβάστε ακόμα: Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Η τελευταία εικόνα του αδικοχαμένου άσου στο γήπεδο
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rs5jzixxm9)


Τζορτζ Μπάλντοκ: Τον αναζητούσε η σύζυγός του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους τον αναζητούσε για ώρες από το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς τις αισθήσεις του.

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38, με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί τον θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.


Στο σπίτι του άνθρωποι και παίκτες του Παναθηναϊκού

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.

Δείτε εικόνες από το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

spiti_george_baldok__1_
spiti_george_baldok__2_
spiti_george_baldok__3_
spiti_george_baldok__4_
spiti_george_baldok__5_
spiti_george_baldok__6_
spiti_george_baldok__7_
spiti_george_baldok__8_

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας), με το που ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.


Συντετριμμένοι ήταν και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στα αποδυτήρια της ομάδας. Αρκετοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον, συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το σπίτι στη Γλυφάδα που βρέθηκε η σορός του Μπάλντοκ, ενώ σε κατάσταση σοκ ήταν το βράδυ της Τετάρτης (9/10) κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του και δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4r9viv9j7c1)


Η πισίνα όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ


Η Daily Mirror δημοσίευσε βίντεο από την οικία του Μπάλντοκ, όπου φαίνεται η πισίνα που εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου δεξιού μπακ του «τριφυλλιού».


Bαθιά οδύνη για την αδόκητη απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ - Με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με την Αγγλία

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock», αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ για την απώλεια του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ μεταγράφηκε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και φόρεσε τέσσερις φορές τη φανέλα με το τριφύλλι. Τελευταία του συμμετοχή πριν από τον αδόκητο χαμό του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή, όπου αγωνίστηκε για 75 λεπτά.

Απόλυτα σοκαρισμένοι ήταν στο άκουσμα της είδησης και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βρίσκονται στο Λονδίνο για τον αγώνα της «γαλανόλευκης» ομάδας με την Αγγλία το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Nations League
. Ο Μπάλντοκ, άλλωστε, ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής την τελευταία διετία και αν δεν αντιμετώπιζε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε απ’ τον Μάρτη κι έπειτα, μέχρι την επιστροφή του στα ματς των «πρασίνων» πιθανότατα θα βρισκόταν μαζί με την ελληνική ομάδα στο Λονδίνο.



Οι παίκτες της Εθνικής θα αγωνιστούν στο ματς με την Αγγλία φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (13/10), στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.



Ζήτησε ενός λεπτού σιγή απ’ την Euroleague η ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σοκαρισμένη απ’ την τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (9/10) αίτημα στην Euroleague, για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 31χρονου διεθνή στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (10/10) για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

Η ΚΑΕ εξέδωσε μάλιστα μετά τα μεσάνυχτα και συλλυπητήρια ανακοίνωση αναφέροντας: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σε μήνυμά της στα social media εξέφρασε με τη σειρά της την οδύνη της, γράφοντας: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ».

Το "αντίο" της Super League στον Μπάλντοκ

«Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε σε μήνυμα η Super League.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Χ η Εθνική ομάδα αντικατέστησε την εικόνα προφίλ με μαύρο φόντο σε ένδειξη πένθους για το τραγικό γεγονός.



Πλήθος τα μηνύματα από ομάδες, Super League και FA

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον άδικο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ με ένα post στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/10).

Συγκεκριμένα, το post του Ολυμπιακού αναφέρει: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του».


«Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι… Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών.

«Βαθιά οδύνη», ήταν το μήνυμα της Super League. «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αντίστοιχα ήταν τα μηνύματα από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Super League.


«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα – τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραφε η ανακοίνωση της Εθνικής Αγγλίας.

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια πάνε στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την εθνική», γράφει για τον Μπάλντοκ η αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Rest In Peace – Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο instagram ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Χάρι Μαγκουάιρ.

screenshot_3-3


«Όλοι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι συγκλονισμένοι και εξαιρετικά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του πρώην παίκτη μας Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι ύστερα από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσοι σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ», ήταν το μήνυμα της πρώην ομάδας του Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.



Μηνύματα εξέδωσαν σύλλογοι όπως η Λίβερπουλ και η Τσέλσι.


«Τραγωδία ενός αστέρα»: Τα βρετανικά ΜΜΕ για τον θάνατο του Μπάλντοκ

Τα ξένα ΜΜΕ έκαναν αναφορά στην είδηση του τραγικού θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος.


Τα σοκαριστικά νέα έκαναν τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ, καθώς ο διεθνής ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στο μεγάλο νησί.

Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος στην Αγγλία, με απόγειο την παρουσία του στην Premier League με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

«Τραγωδία ενός αστέρα» γράφει στον τίτλο της η αγγλική «Sun», με τις «Mirror» και «Daily Mail» να ακολουθούν στον αγγλικό Τύπο. Τα σοκαριστικά νέα ωστόσο δεν έμειναν ούτε σε Ελλάδα και Νησί, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

daily_jpg



Το γαλλικό «RMC» με τη σειρά του αναμεταδίδει τις λεπτομέρειες της τραγωδίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο διεθνής Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του», τη στιγμή που δεκάδες ξένοι λογαριασμοί τον αποχαιρετούν στα social media.


Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Γεννηθείς στις 9 Μαρτίου 1993 στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας, ο Μπάλντοκ έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα των Μίλτον Κέινς Ντονς, ομάδα που τον παραχώρησε δανεικό τα επόμενα χρόνια σε Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, IBV και Όξφορντ Γιουνάιτεντ, πριν βρει το… λιμάνι του στο Σέφιλντ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Σε αυτή την ομάδα αγωνίστηκε από το 2017 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι, όταν και αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα λέγοντας «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και για την ΑΕΚ.

Με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μέτρησε συνολικά 219 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τις 83 εξ αυτών να είναι στην Premier League, έχοντας 6 γκολ και 16 ασίστ. Διεθνής με την Εθνική Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, έχοντας κάνει 12 συμμετοχές, ο Μπάλντοκ ήρθε στη χώρα μας με στόχο να χαρεί τη ζωή εδώ, αλλά τελικά η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι' αυτόν…

Ο τελευταίος του αγώνας ήταν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (0-0) πριν από τρεις μέρες (6/10), ξεκινώντας ως βασικός, πριν αντικατασταθεί από τον Κώτσιρα στο 75ο λεπτό.