Θλίψη σκόρπισε από το βράδυ της Τετάρτης (9/10), οπότε έγινε και γνωστή, η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του.


Το χρονικό

Ο 31χρονος άσος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απαντούσε στις συνεχόμενες κλήσεις της συζύγου του, η οποία κινητοποιήθηκε προκειμένου να τον αναζητήσει.

Μάλιστα, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη της οικίας όπου διαμένει, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντίκρισε το πτώμα του Μπάλντοκ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Ο Μπάλντοκ πιθανολογείται πως πνίγηκε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, καθώς δίπλα στην πισίνα βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι το οποίο μαζί με άλλα ευρήματα θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 31χρονος παίκτης του ΠΑΟ και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος εκτιμάται από τα πρώτα ευρήματα πως πνίγηκε μέσα στην πισίνα του. Αυτό, όμως, θα προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί.

Το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, δεν είναι αναστατωμένο.


Οι ελληνικές ρίζες και η οικογένειά του

Γεννήθηκε στο Steeple Claydon της Αγγλίας και το πλήρες όνομα του είναι Τζορτζ Χένρι Άιβορ Μπάλντοκ και ήταν ο τρίτος γιος της οικογένειας καθώς είχε δύο μεγαλύτερα αδέλφια. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Σαμ, είναι, επίσης, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αυτήν την περίοδο αγωνίζεται στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ, ενώ ο άλλος του αδελφός, Τζέιμς, είναι γιατρός στον σύλλογο.

Διέθετε ελληνικές ρίζες και συγκεκριμένα Ελληνίδα γιαγιά. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνιζόταν με την Εθνική ομάδα. 

Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει: «Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Μάλιστα, πριν από χρόνια είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία με την οικογένειά του.

baldock_oikogeneia

Πώς έφτασε στην κορυφή

Παρά το γεγονός ότι οι τοπικές ομάδες του Steeple Claydon δεν είχαν αναδείξει κάποιον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τα δύο αδέλφια (ο Τζόρτζ και ο Σαμ) βρέθηκαν στις ομάδες νέων της Μίλτον Κέινς Ντονς.

Μετά από διάφορους δανεισμούς ο Τζορτζ κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και σιγά, σιγά να προκαλεί το ενδιαφέρον κι άλλων συλλόγων. Τελικά έφτασε να κάνει το μεγάλο άλμα το 2017 με τη μεταγραφή του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Σιγά σιγά έχτισε το όνομά του και κατάφερε να αγωνιστεί στην Premier League (83 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου), με τα δημοσιεύματα στην προ κορωνοϊού να αναφέρουν ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και οι συνεργάτες του τον είχαν στη λίστα με τους παίκτες που θα μπορούσαν να κληθούν στην Εθνική Αγγλίας. Ωστόσο, ο ίδιος εκείνη την εποχή, το είχε πάρει απόφαση να αγωνιστεί για την Ελλάδα.

Ο αδικοχαμένες άσσος των γηπέδων ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Η οικογένειά του έμενε μόνιμα στην Αγγλία.