Πνιγμό βλέπουν ως αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ οι Αρχές. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ήταν νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Μάλιστα, αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια και γι' αυτό θεωρείται βέβαιο ότι ο ποδοσφαιριστής «έσβησε» από παθολογικά αίτια.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ εντοπίστηκε νεκρός από φίλο της οικογένειας το βράδυ της Τετάρτης στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Η σύζυγός του, η οποία τον έψαχνε για ώρες προκειμένου να πει «χρόνια πολλά» στο παιδί τους, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει και έτσι ειδοποίησε έναν φίλο του να μεταβεί στην οικία τους για να δει τι συμβαίνει.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Άφησε την τελευταία του πνοή περίπου στις 19:00

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι ο Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε την τελευταία του πνοή περίπου στις 19:00. Όμως, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του και διαπίστωσαν τον θάνατό του περίπου στις 22:00 της Τετάρτης. Το σπίτι του σφραγίστηκε με εντολή του εισαγγελέα και θα ανοίξει πάλι όταν πρέπει με εντολή του εισαγγελέα.

«Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας, μπρούμυτα, η γυναίκα του έπαιρνε από το μεσημέρι. Πήρε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον βρήκε μπρούμυτα». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε αρχικά τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ανακοπή, θα το πουν οι ιατροδικαστές. Σκονισμένο το τραπέζι…»

«Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι. Ψάχνουν να δουν μήπως ήταν κάποιος εκεί από τις κάμερες. Ποιες ήταν οι αιτίες του θανάτου… Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ανακοπή, για πνιγμό. Θα το πουν οι ιατροδικαστές. Σκονισμένο το τραπέζι…», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Action24, ο κ. Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες, ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί. Απ’ ότι φαίνεται πάντως τα αίτια ήταν παθολογικά. Δεν δείχνει εγκληματική ενέργεια».

Σχετικά με τα δύο ποτήρια, εξήγησε πως αυτό μπορεί να είναι τυχαίο. «Μπορεί ο άνθρωπος στο ένα να είχε νερό στο άλλο το ποτό του. Μπορεί χίλια δυο. Θα δούμε».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Τζορτζ Μπάλντοκ δεν βρέθηκαν ούτε σημάδια ούτε μώλωπες με τα ακριβή αίτια του θανάτου του να φαίνεται από τη νεκροψία-νεκροτομή.