Ακόμη ένα τεράστιο "τέλος εποχής" για έναν πολύ σπουδαίο αθλητή. Ο Ράφαελ Ναδάλ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια και αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση να σταματήσει, με τα αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού να τον αποχαιρετούν.

Θαυμασμός για τον απίστευτο Ράφα Ναδάλ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Ραφαέλ Ναδάλ είχε φροντίσε να εμπνεύσει τους πάντες στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο τένις, ενώ έκανε και πολλούς φίλους. Ένας από αυτούς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να λέει το δικό του αντίο στον σπουδαίο αυτόν αθλητή.

Ο επιθετικός της Αλ Νασρ γνωρίζεται αρκετά χρόνια με τον Ισπανό θρύλο, ενώ έχουν υπάρξει αρκετές φορές και συνεργάτες, με τον Ναδάλ να διατηρεί το 50% της Producciones Komodo, που είναι στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ της Χεορχίνα Ροντρίγκες, της συζύγου του "CR7".

"Ράφα, τι απίστευτη καριέρα είχες! Η αφοσίωση, το πάθος και το απίστευτο ταλέντο σου ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ήταν τιμή μου να παρακολουθήσω το ταξίδι σου και να μπορώ να σε αποκαλώ φίλο μου. Συγχαρητήρια για μια εξαιρετική καριέρα! Απόλαυσε τη συνταξιοδότησή σου."


Το αντίο των Αλκαράθ και Σάκκαρη στον Ράφα Ναδάλ

Το δικό του αντίο φρόντισε να πει ο τενίστας που έχει βαλθεί για τα καλά να ακολουθήσει τα χνάρια του στο χώρο του τένις, με τον Κάρλος Αλκαράθ να είναι μάλιστα και ο τελευταίος συμπαίκτης του, καθώς αγωνίστηκαν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για την Ισπανία.

"Από το παιδί που σε έβλεπε στην τηλεόραση και ονειρευόταν να γίνει τενίστας μέχρι εκείνο που είχε το τεράστιο χάρισμα να παίζει δίπλα σου στο Roland Garros εκπροσωπώντας την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σε ευχαριστούμε πολύ που είσαι πρότυπο σε όλα τα επίπεδα, η κληρονομιά σου είναι ανεπανάληπτη! Σε χάρηκα πολύ και θα μου λείψεις πολύ όταν φύγεις μετά το Davis Cup, Ράφα!"



Δε θα μπορούσε να λείπει και το ελληνικό στοιχείο από την απόσυρση του Ράφαελ Ναδάλ, με τη Μαρία Σάκκαρη να τον αποχαιρετάει μ' ένα μήνυμα που θα ήθελαν να του πουν πολλοί: "Ευχαριστούμε που μας ενέπνευσες", είπε η 29χρονη πρωταθλήτρια στον απίστευτο τενίστα.

sakkari_nadal