Η δεύτερη αγωνιστική της Euroleague έφερε και το πρώτο τούρκικο ντέρμπι, με την Αναντολού Εφές να υποδέχεται στο νέο της γήπεδο την Φενερμπαχτσέ. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε τον έλεγχο του αγώνα, αγχώθηκε στο φινάλε αλλά τελικά επικράτησε με 78-83.

Κόλσον εναντίον Οτούρου στο πρώτο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν σταθερά στα πρώτα τέσσερα λεπτά, με την Φενερμπαχτσέ να απειλεί κυρίως έξω από τα 6.75, ενώ η Αναντολού Εφές τροφοδοτούσε τους ψηλούς της κάτω από το καλάθι για το 8-8.

'Ενα μικρό κρεσέντο του Οτούρου που έκανε ό,τι ήθελε τον Σανλί κάτω από το καλάθι έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στους γηπεδούχους (17-15) τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Νιγηριανό σέντερ να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους.

Από τους φιλοξενούμενους, εκείνος που ήταν απίστευτος στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος ήταν αλάνθαστος σε κάθε πλευρά του γηπεδού και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 21-27 με τη συμπλήρωση των 10 λεπτών.

Κυριαρχική Φενερμπαχτσέ - Ψάχνει τρόπους να σκοράρει η Εφές

Η Φενερμπαχτσέ συνέχισε να δείχνει πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς να μπαίνει ζεστός στο "παρκέ" και με πέντε πόντους έστειλε τη διαφορά στο +13 (23-36), με την Εφές να μη μπορεί να αντιδράσει σε καμία περίπτωση.

Η επιστροφή του Μπράιαντ έδωσε λίγη πνοή στους γηπεδούχους που μπορούσαν να σκοράρουν μόνο με βολές, αλλά δεν κατέβαζαν τη διαφορά, η οποία συνέχιζε να είναι σε διψήφια νούμερα τρία λεπτά πριν το ημίχρονο (29-40).

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασε τη διαφορά και στους 15 (31-46) ένα λεπτό πριν το φινάλε, αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μπομπουά και Μπράιαντ έκλεισε το ημίχρονο όσο καλύτερα γινόταν για τους πολύ άστοχους παίκτες του Μιγιάτοβιτς.

Προσπαθεί να βρει σκορ η Εφές - Κόλλησε επιθετικά και η Φενέρ

Τα προβλήματα του πρώτου μέρους συνεχίστηκαν και στην αρχή του δευτέρου για την Αναντολού Εφές, με τα τρίποντα των Μπάλντουιν και Χέις Ντέιβις να στέλνει ξανά τη διαφορά στο +15 (39-54) στα πρώτα τρία λεπτά της περιόδου.

Για να μπορέσει να επιστρέψει στο παιχνίδι η γηπεδούχος ομάδας έπρεπε να αυξήσει την πίεση της στην άμυνα και κατάφερε να κρατήσει τη Φενερμπαχτσέ στους 2 πόντους πέντε περίπου λεπτά, μειώνοντας τη διαφορά στους 8 (48-56).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με καλάθι του Ζάγκαρς - που φέτος περιμένει να πάρει την ευκαιρία που έχασε πέρσι λόγω του τραυματισμού του - δίνοντας στους φιλοξενούμενους μαξιλαράκι ασφαλείας (51-60) εκεί που είχαν κολλήσει επιθετικά.

Έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Σάρας το τελείωσε με τις επιλογές του

Από τη μία ο Σέιν Λάρκιν τα έχανε κι από την άλλη ο Γουέιντ Μπάλντουιν τα έβαζε από παντού και έστειλε τη διαφορά στο +14 (54-68) επτά λεπτά πριν το φινάλε του ντέρμπι στην Τουρκία που προς ώρας είναι μόνο στα... χαρτιά.

Η τελευταία προσπάθεια της Αναντολού Εφές να μπει ξανά στο κόλπο της νίκης ξεκίνησε, με τον Αμερικάνο γκαρντ, ο οποίος... εμφανίστηκε εκεί που χρειάστηκε και μείωσε στους 8 (66-74) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Λάρκιν επέστρεψε για τα καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ και με τις πολύτιμες βοήθειες του Νουόρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα (74-74), με δύο δραματικά λεπτά να μένουν ακόμη στο ρολόι και τον κόσμο να "βράζει".



Τα δεκάλεπτα: 21-27, 37-46, 51-60