Σ' ένα παιχνίδι που τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα πριν την έναρξη του ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Από τη μία ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ - που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή - κι από την άλλη το νέο ανανεωμένο ΟΑΚΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4sc6wi4vdtl)
Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρόλο που είδαν τους Βαυαρούς να φτάνουν τη διαφορά στους 5 πόντους (70-65), πάτησαν ξανά... γκάζι στο φινάλε και έκαναν το 2/2 στη διοργάνωση, πανηγυρίζοντας με τους φιλάθλους τους.

Εκρηκτικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο νέο ΟΑΚΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι λόγω του καινούργιου γηπέδου και έκανε γρήγορα γρήγορα ένα σερί 10-0, με τη Μπάγερν Μονάχου να μη μπορεί καλά καλά να οργανώσει επίθεση στα τρία πρώτα λεπτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4sdanwbf6sx)
Οι Βαυαροί άρχισαν να βρίσκουν σκορ από την περιφέρεια, αλλά η άμυνα τους συνέχισε να είναι κακή, με τον Κέντρικ Ναν να είναι εξαιρετικός και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του 12 πόντων (20-8) 2:30 πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η διαφορά έφτασε και στους 15 (25-10), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με σερί 6-0 και μείωσε στους 9 (25-16) με τον Κάρσεν Έντουαρντς να βρίσκει τρόπους να σκοράρει μέσα από το καλάθι.

Προσπαθούσε να σκοράρει η Μπάγερν Μονάχου αλλά η διαφορά μεγάλωσε στο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε τα δικά του ξεσπάσματα στις αρχές των δεκαλέπτων και με τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ να δίνει λύσεις από τον πάγκο, έφτασε ξανά τη διαφορά στους 15 (35-20) έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος έχει την ευελιξία σε σχέση με πέρσι να ξεκουραστεί περισσότερο ελέω Γιουρτσεβέν και βοηθάει την ομάδα του ακόμη περισσότερο, διαμορφώντας το 41-24 τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το ημίχρονο έληξε όπως και η πρώτη περίοδος με την Μπάγερν να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια με τους Βόιτμαν και Όμπστ, αλλά η διαφορά παρέμενε αρκετά ψηλά και τους "πράσινους" να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +13 (47-34).

Μείωσε η Μπάγερν Μονάχου και... άγχωσε τον Παναθηναϊκό

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρήκε το "τριφύλλι" να σκοράρει με την ίδια ευκολία σε σχέση με τα πρώτα δεκάλεπτα και τον Λορέντζο Μπράουν να μπαίνει στο κλίμα του αγώνα, στέλνοντας τη διαφορά στο +19 (59-40) για δεύτερη φορά στον αγώνα.

Οι "πράσινοι" μπορεί να βρήκαν μόνο ένα καλάθι με τον Ματίας Λεσόρ στα επόμενα περίπου τέσσερα λεπτά, αλλά η διαφορά παρέμενε στο +13 (61-48), με τον Ναπίερ να προσπαθεί να βρει λύσεις επιθετικά κυρίως με βολές.

Η συμπλήρωση των 30 λεπτών βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με +8 (66-58), μία διαφορά που είναι ελάχιστη σε σχέση με των προηγούμενων στιγμών στο παιχνίδι και... άγχωσε τους οπαδούς που είχαν κατακλύσει το ΟΑΚΑ.

Σοβαρεύτηκε και έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη Euroleague ο Παναθηναϊκός

Η Μπάγερν μπήκε καλύτερο στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο και είδε τη διαφορά να φτάνει στους 5 (70-65), με τον Ομπστ να βρίσκει ελεύθερο σουτ, και τον Γιουρτσεβέν να μη μπορεί να μαρκάρει στα ίσα τον Μπούκερ που τον νίκησε ακόμη μία φορά.

Ένα ξέσπασμα όμως των "πρασίνων" και ένα 8-0 σερί σε λιγότερο από ένα λεπτό έβαλε ξανά... τάξη στην αναμέτρηση, καθώς έστειλε τη διαφορά στο +13 (78-65) με το ισπανικό δίδυμο των Μπράουν και Ερναγκόμεθ να δείχνουν την αξία τους στα δύσκολα.

Οι Βαυαροί προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν με τον Τζέριαν Γκραντ να εμφανίζεται για ακόμη μία φορά σε κρίσιμη στιγμή, ενώ ο Λορέντζο Μπράουν με απίστευτο τρίποντο και φάουλ έστειλε τη διαφορά στο +14 (86-72) δύο λεπτά πριν το φινάλε.


Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79