Η Εθνική Ελλάδος έγραψε ένα ΕΠΟΣ μέσα στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στην Αγγλία, την οποία νίκησε 2-1 για την 3η αγωνιστική του Nations League, στην βραδιά όπου όλοι τίμησαν τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Απίθανη εμφάνιση για την Εθνική Ελλάδος, η οποία έγραψε ιστορία με τα γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη καθώς θα ήταν το πρώτη νίκη κόντρα στην Αγγλία, στην 5η επίσκεψη της στο Γουέμπλεϊ, έχοντας βγάλει με δύο βαριές ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες τα προηγούμενα ματς. Γενικά για την γαλανόλευκη ήταν η πρώτη νίκη κόντρα στα "Λιοντάρια" και αυτό λέει πολλά για τους διεθνείς και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έκανε το "3 στα 3" στα ισάριθμα πρώτα του ματς στον πάγκο της.

ethniki_1
ethniki_2
ethniki_3
ethniki_4
ethniki_5
ethniki_6
ethniki_7
ethniki_8

Εκτός ο Τσιμίκας και ο Κέιν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς "έχασε" την τελευταία στιγμή τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Γιαννούλης.

Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα ήταν οι Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος και Γιαννούλης. Στο κέντρο ήταν οι Σιώπης, Κουρμπέλης με τον Μπακασέτα μπροστά τους. Στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν οι Τζόλης, Μασούρας και μοναδικός προωθημένος ο Παυλίδης.

Για την Αγγλία, που έχει υπηρεσιακό στον πάγκο, τον Ιρλανδό, Λι Κάρσλεϊ, ο Χάρι Κέιν έμεινε εκτός αποστολής και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ουσιαστικά η αιχμή του δόρατος.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπακασέτα και το ακυρωθέν γκολ του Κουλιεράκη

Το ματς πήρε άγρια μορφή στα πρώτα λεπτά. Ο Μπέλιγχαμ στο 3' έπιασε δυνατό φαλτσαριστό σουτ με τον Βλαχοδήμο να κάνει τρομερή επέμβαση. Στο 5' η Εθνική Ελλάδος έχασε φάση σε αντεπίθεση με την μπάλα από το πλασέ του Παυλίδη να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Και στο 10' χάθηκε μοναδική ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδος. Μετά από λάθος του Πίκφορντ, ο Μπακασέτας έκανε σωστά το πλασέ στην άδεια εστία, από μακριά, αλλά ο Κόλγουϊλ έδιωξε την μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή. Στην επόμενη φάση ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Πάλμερ αστόχησε σε πλεονεκτική θέση

Ήταν η σειρά της Αγγλίας να είχε μια τεράστια ευκαιρία. Στο 22' ο Μπέλιγχαμ έκανε φοβερή ενέργεια, πάσαρε στον Πάλμερ που ανεμόχλητος από εξαιρετική θέση κατάφερε και έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι στο 31ο λεπτό του αγώνα Αγγλία - Ελλάδα οι τελικές ήταν 5-5. Το στατιστικό έδειξε το πως ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την Εθνική Ελλάδος να ήταν άκρως ανταγωνιστική.

Ιστορικό γκολ ο Παυλίδης, αφιέρωση στον Μπάλντοκ και 1-0 η Εθνική Ελλάδος

Η Εθνική Ελλάδος έδειχνε στην Αγγλία, πως μπορούσε να την αγχώσει και το έκανε στο 49' με τον Κουλιεράκη να δίνει στον Παυλίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή, εκείνος ξεμαρκαρίστηκε και με ενα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα κουβάρι οι Έλληνες διεθνείς, έδειχναν τα μαύρα περιβραχιόνια που φόρεσαν για να τιμήσουν τον Τζορτζ Μπάλντοκ και μετά έβγαλαν την φανέλα του και την σήκωσαν ψηλά στον ουρανό. Ιστορικό το γκολ του Παυλίδη καθώς ήταν το πρώτο για την Εθνική Ελλάδος στο Γουέμπλεϊ.




Ακυρώθηκε δεύτερο γκολ για την Εθνική Ελλάδας!

Η τρομερή Εθνική Ελλάδας είχε και δεύτερο γκολ που της ακυρώθηκε στο ματς μετά από εκείνο του Μαυροπάνου. Στο 59' ο Παυλίδης πήρε την μπάλα σε θέση οφσάιντ, έστρωσε στον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε, αλλά σωστά δεν μέτρησε το τέρμα.

Ακυρώθηκε και τρίτο γκολ της Εθνικής Ελλάδας, "δράστης" ήταν ο Παυλίδης

Η συνέχεια ανήκε στην Εθνική Ελλάδας παρά την πίεση που δέχθηκε καθώς στο 83' μετά από λάθος του Πίκφορντ, ο Τζόλης πήρε την μπάλα, ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν τελικός αποδέκτης, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ήταν οφσάιντ.

Ο Μπέλιγχαμ έκανε το 1-1 για την Αγγλία

Ωστόσο η Εθνική Αγγλίας βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 87' με δυνατό σουτ του Τζουντ Μπέλιγχαμ, στερώντας έτσι από την Εθνική Ελλάδας μια τεράστια νίκη. Και πάλι όμως η εμφάνιση της γαλανόλευκης ήταν τρομερή και άφησε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.


ΗΡΩΑΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΝΙΚΗ

Το τέλος ήταν μαγικό όμως για την Εθνική Ελλάδος η οποία πήτε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη που άξιζε με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει στο 90'+4 σε μια ανεπανάλληπτη βραδιά.