Συγκινημένος, ανθρώπινος και περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του εμφανίστηκε μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα της εθνικής Ελλάδος με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, ο "στρατηγός" του θριάμβου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο ομοσπονδιακός τεχνικός προσπαθούσε να ταξινομήσει σκέψεις και συναισθήματα εμφανώς συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. 

"Ήταν μια μαύρη μέρα από χθες βράδυ που μάθαμε αυτή τη δυσάρεστη είδηση. Ήταν πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Όσο αγωνίζονται αυτα τα παιδιά στην εθνική, ο Τζορτζ θα είναι στη σκέψη μας. Ήταν δύσκολο, αλλά όσα συνέβησαν λειτούργησαν ως έξτρα κίνητρο για να μείνει ζωντανή η μνήμη του παιδιού με μια τέτοια εμφάνιση", επεσήμανε αρχικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Ο Γιοβάνοβιτς αποκάλυψε τι συνέβη στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα του Γουέμπλεϊ

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στις δύσκολες και πολύ ανθρώπινες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας, λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Άγγλους: "Αν μπαίνατε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική. Ήταν η στιγμή που όλοι συνειδητοποιούσαν τι ακριβώς συνέβη χθες. 

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρουσιαστούν τα παιδιά σε τόσο μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένοι. Η Αγγλία είναι σπουδαία ομάδα και ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο βαθμό. Κάναμε την Αγγλία να υποφέρει. Στο τέλος, αντικειμενικά, δίκαια νικήσαμε". 

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στη συνέχεια των υποχρεώσεων της εθνικής, αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με την Ιρλανδία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης": 

"Το γκρουπ της εθνικής είναι πολύ δεμένο. Ψάχνουν τη διάκριση, και δεδομένα η νίκη στο Γουέμπλεϊ είναι σπουδαία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι, όμως, και μια νίκη που μας βάζει σε άλλο δρόμο και μας ασκεί περισσότερη πίεση για τα επόμενα παιχνίδια".