Ένας ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του θριάμβου της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ και αυτός δυστυχώς δεν ήταν παρών: ο λόγος φυσικά για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, με τον αδικοχαμένο άσο να είναι στις σκέψεις όλων όσων συνετέλεσαν για να αλωθεί ο ναός του ποδοσφαίρου. 

Παρά το σοκ του χαμού του συμπαίκτη του Τζορτζ Μπάλντοκ οι διεθνείς βρήκαν την δύναμη και σημείωσαν την ιστορική πρώτη νίκη της Εθνικής Ποδοσφαίρου επί της Αγγλίας και μάλιστα εκτός έδρας. Μια νίκη αποκλειστικά για τον φίλο τους.

Όλα όσα έγιναν άλλωστε χθες στο Γουέμπλεϊ έγιναν γι’ αυτόν. Η φανέλα του ήταν εκεί για να θυμίζει ότι θα είναι για πάντα μέλος της ομάδας και δεν θα ξεχαστεί.

ethniki_ellados_pavlidis_agglia


Τα δάκρυα όλων το μαρτυρούσαν… Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας στο τέλος δεν άντεξε. Με υψωμένη τη φανέλα του Μπάλντοκ και με δάκρυα στα μάτια του αφιέρωσε την νίκη, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι διεθνείς.
Λίγο πριν τη σέντρα στα αποδυτήρια ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός ανατρίχιασε τους πάντες με τα λόγια του για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τονώνοντας το ηθικό των συμπαικτών του.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μετά το τέλος του αγώνα στην αγκαλιά του Κουρμπέλη έκλαιγε με λυγμούς. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον συμπαίκτη του.

hatzigiovanis_wembley


Ο Παυλίδης που σκόραρε και τα δύο γκολ της ιστορικής κοιτούσε στον ουρανό.

pavlidis-wembley-baldock



Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έγραψε «for you George» σε ανάρτησή του στο Χ και τον Λάζαρο Ρότα να λέει στην κάμερα «Georgi for you».

Συγκλονιστικά τα όσα είπε και ο Πέτρος Μάνταλος με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να υποστηρίζει ότι κοίταζε στον ουρανό για να δει τον Τζορτζ Μπάλντοκ να πανηγυρίζει μαζί τους.

«Το αποτέλεσμα αν και μεγάλη νίκη πάει σε δεύτερη μοίρα. Όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα πήγε στον Τζορτζ που δεν ήταν σήμερα μαζί μας. Κοιτούσα και περίμενα να τον δω να πανηγυρίζει μαζί μας, δεν θα είναι τίποτα το ίδιο, το λέω με όλη μου την ψυχή για πάρα πολύ καιρό, οι σκέψη μου είναι με την οικογένειά του και ελπίζω να καταφέρουν να πάνε μπροστά μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.


Στην είδηση και μόνο μέχρι που φτάσαμε να παίξουμε δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα βγούμε να αγωνιστούμε. Έπρεπε να παίξουμε, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να τιμήσουμε αυτόν και το εθνόσημο, μας έδινε δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ethniki_baldock_1
ethniki_baldock_2
ethniki_baldock_3
ethniki_baldock_4
ethniki_baldock_5
ethniki_baldock_6
ethniki_baldock_7
ethniki_baldock_8

Ο Γιοβάνοβιτς αποκάλυψε τι συνέβη στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα του Γουέμπλεϊ

Συγκλόνισαν τα όσα είπε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Nova μετά τον αγώνα.

"Ήταν μια μαύρη μέρα από χθες βράδυ που μάθαμε αυτή τη δυσάρεστη είδηση. Ήταν πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Όσο αγωνίζονται αυτα τα παιδιά στην εθνική, ο Τζορτζ θα είναι στη σκέψη μας. Ήταν δύσκολο, αλλά όσα συνέβησαν λειτούργησαν ως έξτρα κίνητρο για να μείνει ζωντανή η μνήμη του παιδιού με μια τέτοια εμφάνιση", επεσήμανε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στις δύσκολες και πολύ ανθρώπινες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας, λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Άγγλους: "Αν μπαίνατε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική. Ήταν η στιγμή που όλοι συνειδητοποιούσαν τι ακριβώς συνέβη χθες.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρουσιαστούν τα παιδιά σε τόσο μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένοι. Η Αγγλία είναι σπουδαία ομάδα και ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο βαθμό. Κάναμε την Αγγλία να υποφέρει. Στο τέλος, αντικειμενικά, δίκαια νικήσαμε".