Κατακεραύνωσαν τους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας και τον υπηρεσιακό προπονητή, Λι Κάρσλεϊ, τα βρετανικά ΜΜΕ, στον απόηχο του θριάμβου της Εθνικής ομάδας στο Γουέμπλεϊ με 1-2, μια νίκη που αποτέλεσε την πρώτη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα χρονικά απέναντι στους Άγγλους.

Για... τρακάρισμα κάνει λόγο η «Sun», που τονίζει πως η τακτική του Κάρσλεϊ «γύρισε μπούμερανγκ για τα καλά», με το γκολ στις καθυστερήσεις να χαρίζει τη νίκη στη φιλοξενούμενη Ελλάδα.

Η Daily Mail γράφει για την «ελληνική τραγωδία της Αγγλίας», κάνοντας λόγο για «δράμα που κρίθηκε αργά (σ.σ. στις καθυστερήσεις) στο Γουέμπλεϊ», ενώ αναφέρθηκε και στα τρία ακυρωθέντα για οφσάιντ γκολ της Εθνικής ομάδας.

Η Telegraph επιλέγει ακόμα πιο βαρύ λεξιλόγιο, κάνοντας λόγο για έναν «μυστηριώδη σχηματισμό» του Κάρσλεϊ, που «ξεφτιλίστηκε στο Γουέμπλεϊ».


uk
uk2_png
uk3

Το εγκώμιο του Guardian για την Εθνική Ελλάδας: "Τι εμφάνιση, αυτό ακριβώς άξιζε"

Με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια περιέγραψε την τεράστια νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Αγγλία ο Guardian, υπό το πέπλο του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Guardian, παρά την ήττα των «Τριών Λιονταριών», έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό ακριβώς άξιζε η Ελλάδα. Τι εμφάνιση! Υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόραρε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έβαλε την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα πέντε διαφορετικές φορές! Πήρε τη νίκη που η προσπάθειά της άξιζε και φτάνοντας σε αυτήν θυμήθηκε τον πεσόντα παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη», ενώ ως φωτογραφία του άρθρου επέλεξε αυτήν που οι διεθνείς είναι όλοι συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και δείχνουν σε πρώτο πλάνο τη φανέλα του Μπάλντοκ, στον οποίο και αφιερώθηκε η μεγάλη νίκη.

guardian_ba_0