Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ προκάλεσε σοκ τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και στο αγγλικό, με τη μητέρα ενός παιδιού από το Σέφιλντ, πόλη στην οποία έμεινε για επτά χρόνια παίζοντας στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, να αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορία δωρεάς, που χάρισε ζωή στο παιδί της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 7 χρόνια, όταν το παιδί διαγνώστηκε με μία σπάνια πάθηση. Μία πάθηση που έβαζε τέλος στο όνειρό του να γίνει ποδοσφαιριστής. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ όταν έμαθε για την κατάσταση του παιδιού επικοινώνησε με την οικογένειά του και τους κάλεσε στο γήπεδο.

Εκεί τους αποκάλυψε πως είναι διατεθειμένος να καλύψει τα έξοδα του απινιδωτή και κάθε ιατρική εξέταση που χρειάζεται. Ο μόνος όρος που έθεσε ήταν να μην ειπωθεί το τι είχε κάνει.

"Ήταν ένα υπέρχος άνθρωπος, ήταν ο ήρωάς μου, είναι ο ήρωάς μου", λέει η μητέρα του μικρού

Η μητέρα του 15χρονου πλέον Χάρβεϊ μίλησε στο Live News για το τεράστιο δώρο που τους έκανε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ζητώντας μόνο ένα αντάλλαγμα. Η δωρεά του απινιδωτή να μη γίνει γνωστή σε κανέναν.

«Όταν ο γιος μου ήταν 7 χρόνων διαπιστώσαμε τυχαία στο νοσοκομείο Παίδων ότι έχει καρδιακό φύσημα, μία κατάσταση που ονομάζεται αυτιστίνωση… Έπαιζε ποδόσφαιρο και πολλά άλλα αθλήματα, αλλά πλέον ήταν επικίνδυνο να παίζει… Έκανε το χειρουργείο που έπρεπε και όταν ξύπνησε με ρώτησε “μαμά, μπορώ ακόμα να παίξω ποδόσφαιρο;”», είπε η μητέρα του παιδιού.




«Ήταν πολύ επικίνδυνο να παίξει, έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί με τα πάντα. Όταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έμαθε την ιστορία του, μας κάλεσε στο γήπεδο για να μιλήσουμε. Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είπε πως θα ήθελε να βοηθήσει τον Χάρβεϊ να πάρει έναν απινιδωτή από τα δικά του χρήματα.

Καμία σχέση με την ομάδα, ήταν προσωπικό δώρο. Δεν ήθελε καμία δημοσιότητα γι' αυτό. Ήθελε απλώς να το κάνει ως βοήθεια στον Χάρβεϊ», αποκάλυψε συγκινημένη.

«Πήραμε τον απινιδωτή καρδιάς και κρατήσαμε μαζί του επαφή. Όταν πηγαίναμε στους αγώνες, πάντα ρωτούσε πώς ήταν ο Χάρβεϊ και του δείχναμε φωτογραφίες του να μεγαλώνει και να παίζει ποδόσφαιρο χάρη σε αυτόν τον απιδινωτή.

Ο Τζορτζ έδωσε την ευκαιρία στον Χάρβεϊ να παίξει ποδόσφαιρο σαν κανονικό αγόρι, ως δώρο. Δεν ήθελε καμία δημοσιότητα γι' αυτό», συνέχισε η μητέρα, δείχνοντας το μεγαλείο που έκρυβε στην ψυχή του ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής.