Νίκη... πρωτιάς στον τρίτο όμιλο της Α' κατηγορίας του Nations League πανηγύρισε η Γερμανία! Αν και τα "πάντσερ" δυσκολεύτηκαν από τη μαχητιότητα της Βοσνίας, επικράτησαν με 2-1 και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το... στραβοπάτημα της Ολλανδίας με την Ουγγαρία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γερμανούς ο Ουντάβ που σκόραρε δις.

Αρχικά, άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 30ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ έξι λεπτά αργότερα (36') "τιμώρησε" ξανά την αντίπαλη εστία στέλοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Οι Βόσνιοι μείωσαν με κεφαλιά του Τζέκο στο 70', πίεσαν όμως δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.


Nations League: Ισοπαλία για Ολλανδία, Σουηδία, Ισλανδία - Νίκες για Εσθονία, Τουρκία, Ουκρανία και Τσεχία 

Η Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουγγαρία και μάλιστα "άντεξε" με παίκτη λιγότερο καθώς στο 80' έμεινε με 10 λόγω της αποβολής του Φαν ντάικ που αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Οι Ούγγροι αιφνιδίασαν τους Ολλανδούς στο 32' με τον Σάλαϊ που έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή.

Η... απάντηση άργησε να έρθει για τους "οράνιε" που ισοφάρισαν σε 1-1 στο 83' με κεφαλιά του Ντάμφρις, με την Ολλανδία πλέον να ετοιμάζεται για ντέρμπι... κορυφής την επόμενη αγωνιστική με την Γερμανία!

Στο άλλο ματς, η Σουηδία μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 στο εκτός έδρα ματς με τη Σλοβακία όμως οι Σλοβάκοι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να... πεθάνουν και χάρη σε δυο γκολ των Στρέλετς απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2. Βασικός για τους Σουηδούς ο Νίκλας Ελίασον της ΑΕΚ

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αγιάρι στο 25', ενώ στο 32' ο Σέμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του που πέρασε μπροστά με 2-0. Στη συνέχει αανέλαβε... δράση ο Στρέλετς ο οποίος "χτύπησε" δις (44', 72') και χάρισε την ισοπαλία στη Σλοβακία που ανέβηκε στους 7 βαθμούς, τόσους όσους έχει και η Σουηδία.

Από εκεί και πέρα, η Εσθονία "διέλυσε" με 3-1 το Αζερμπαϊτζάν του Φερνάντο Σάντος, η Τουρκία "λύγισε" με 1-0 το Μαυροβούνιο χάρη στο "χρυσό" γκολ του Καχβετσί, με... λυτρωτή Μούντρικ η Ουκρανία επιβλήθηκε με 1-0 της Γεωργίας, ενώ η Τσεχία κέρδισε εύκολα με 2-0 την Αλβανία του Θωμά Στρακόσα που πήρε ξανά φανέλα βασικού. Ισλανδία και Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τον στόπερ του Παναθηναϊκού, Σβέριρ Ίνγκασον να ξεκινά στο αρχικό σχήμα των Ισλανδών.