Μετά από οκτώ χρόνια στο Άνφιλντ και 201 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Τζόελ Μάτιπ αποφάσισε να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τους "Reds" και αν και τα ΜΜΕ της Αγγλίας υποστήριζαν ότι συζητά με ομάδες, ο ίδιος είχε διαφορετικά σχέδια ανακοινώνοντας την επιθυμία του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Τζόελ Μάτιπ "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από 8 χρόνια στη Λίβερπουλ

Το καλοκαίρι έληξε και επίσημα το συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ της οποίας τη φανέλα φόρεσε τα τελευταία οκτώ χρόνια. Την περασμένη σεζόν, δεν κατάφερε να αγωνιστεί όσο θα ήθελε καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό με αποτέλεσμα να μπορέσει να καταγράψει μόλις 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις που ήταν και οι τελευταίες του σε ποδοσφαιρικό επίπεδο!

Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός που ήταν και διεθνής με την εθνική του ομάδα όπου και κατέγραψε 27 συμμετοχές, αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ από το 2016 και μαζί της πανηγύρισε ένα Champions League, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα League Cup. Πριν φορέσει τη φανέλα των "Reds" αγωνιζόταν στη Γερμανία για λογαριασμό της Σάλκε όπου και έγραψε τη δική του ιστορία με 258 παιχνίδια στην... πλάτη του!

Με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, ο Μάτιπ κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας τη σεζόν 2010/11, ενώ την επόμενη χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση του Super Cup Γερμανίας. Τη σεζόν 2010/11 μάλιστα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Με το εθνόσημο, αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ του 2010 και 2014.