Η Κροατία παραλίγο να την... πατήσει από την Σκωτία στο φινάλε καθώς είδε την αντίπαλό της να σκοράρει στο 90+5' όμως "σώθηκε" από το VAR με αποτέλεσμα να πάρει το τρίποντο και να πάρει τη νίκη με ανατροπή με 2-1. Από την άλλη, σ' ένα "φτωχό" από φάσεις παιχνίδι, η Βουλγαρία του Ντεσπόντοφ -που αγωνίστηκε ως βασικός- αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το Λουξεμβούργο για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Δεύτερο τρίποντο για Κροατία, "λευκή" ισοπαλία για Βουλγαρία

Η Κροατία βρέθηκε με την πλάτη στον... τείχο στο 32ο λεπτό όταν και ο Σούταλι με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην Σκωτία με 0-1. Στη συνέχεια, "μίλησε" η εμπειρία και η ποιότητα των... παλιών καραβάνων Μόντριτς, Πέρισιτς και Γκβάρντιολ που έκαναν τη διαφορά. 

Οι Κροάτες έδειξαν αντίδραση και στο 35ο λεπτό ο Πέρισιτς με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Ματάνοβιτς που με φοβερό μονοκόματο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Το δεύτερο γκολ που τόσο έψαχνε η Κροατία ήρθε στο 70ο λεπτό από τον Κράματις που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Τα... καρδιοχτύπια για την... παρέα του Μόντριτς ήρθαν στο 90+5' όταν και σκόραρε ο Άνταμς ωστόσο τους... ξελάσπωσε το VAR που υπέδειξε το γκολ ως οφσάιντ, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους!

Δεν έλειψαν οι "μονομαχίες" και τα σκληρά μαρκαρίσματα στη "λευκή" ισοπαλία της Βουλγαρίας με το Λουξεμβούργο, όπου ο διαιτητής χρειάστηκε να βγάλει από το τσεπάκι του 11 (!) φορές την κίτρινη κάρτα, σ ένα ματς που κυρίαρχησε η ένταση αλλά όχι τα γκολ. Τονίεται ότι στο αρχικό σχήμα της Βουλγαρίας ξεκίνησε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Κιρίλ Ντεσπόντοφ.

Μάλιστα, την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού την είχε το Λουξεμβούργο με κεφαλιά του Κάρλσον στο 59ο λεπτό όπου η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία της Βουλγαρίας. Κατα τ' άλλα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση!