Μετά την "υπόκλιση" στην Εθνική Ελλάδος στο Γουέμπλεϊ, η Αγγλία ήθελε να βγάλει αντίδραση γνωρίζοντας πόσο πολύτιμο θα ήταν το τρίποντο στη "μάχη" της πρωτιάς του δεύτερου ομίλου στο Nations League! Τα "τρία λιοντάρια" έδειξαν την κυριαρχία και την ανωτερότητά τους κόντρα στην Φινλανδία της οποίας επιβλήθηκαν με 3-1 χάρη στα γκολ των Γκρίλις, Αλεξάντερ Άρνολντ και Ράις!

Με τη νίκη αυτή οι Άγγλοι ανέβηκαν στους 9 βαθμούς, τόσους όσους έχει και η Εθνική Ελλάδος που έχει παιχνίδι λιγότερο και θέλει μόνο το τρίποντο κόντρα στην Ιρλανδία (13/10, 21:45) σε λίγη ώρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να κάνει το 4Χ4 και να συνεχίσει να απολαμβάνει την... μοναξιά της κορυφής!

Η βαθμολογία στον όμιλο μετά τη νίκη της Αγγλίας

1. Ελλάδα 9 (3)

2. Αγγλία 9 (4)

3. Ιρλανδία 3 (3)

4. Φινλανδία 0 (4)


Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, στο 18ο λεπτό οι Άγγλοι "έκρυψαν" τη μπάλα, ο Γκόμες με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Γκρίλις ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, ένα γκολ το οποίο αφιέρωσε στο μωρό του καθώς λίγες μέρες νωρίτερα, η σύντροφός του, Ρεββέκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

finlandia_agglia

Η Φινλανδία μάλιστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση 20 λεπτά αργότερα (38') με τον Γένσεν ο οποίς εξαπέλυσε δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση όμως η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τα "τρία λιοντάρια" είχαν τα ηνία και να ήταν πιο απειλητικοί, ωστόσο οι Φινλανδοί ήταν αυτοί που σημείωσαν νέα μεγάλη ευκαιρία και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 56' με ξανά με τον Γένσεν ο οποίος όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έστειλε τη μπάλα ξανά από το οριζόντιο δοκάρι!

Η Αγγλία βλέποντας την Φινλανδία να βρίσκεται σε δυο περιπτώσεις μια... ανάσα από την ισοφάριση, ήθελε να βρει ένα ακόμη γκολ για να "κλειδώσει" το τρίποντο και για μια ακόμη φορά "μίλησε" η ποιότητα των παικτών της! Στο 74ο λεπτό μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Αλεξάντερ Άρνολντ έγραψε το 0-2, ενώ ο Ράις μετά από φοβερό γύρισμα του Γουότκινς έστειλε με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Η Φινλανδία πέτυχε το γκολ της... τιμής στο 87' με τον Χόσκονεν.


Nations League: Νίκησαν Αγγλία, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα -  Ισοπαλία για Γιβραλτάρ

Από την άλλη, η Σλοβενία πανηγήρισε μια ακόμη πολύτιμη νίκη, επικράτησε με 1-0 μέσα στο Αλμάτι του Καζακστάν για την 4η αγωνιστική του Γ' Ομίλου του Nations League, με τους δυο Σλοβένους παίκτες του Παναθηναϊκού, Άντραζ Σπόραρ και Άνταμ Τσέριν να παίρνουν φανέλα βασικού από τον ομοσπονδιακό τους τεχνικό, Ματίας Κεκ.

Το "χρυσό" γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 55ο λεπτό ο Γιαν Μλάκαρ, ενώ με τους τρεις βαθμούς που πήραν οι Σλοβένοι ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή του ομίλου τους και περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι της Αυστρίας με τη Νορβηγία στη Βιέννη!

Από την άλλη, η Βόρεια Μακεδονία επιβλήθηκε με 2-0 της Αρμενίας, η Μάλτα... λυτρώθηκε από την άσπρη βούλα και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τεμά στο 87' "λυγίζοντας" με 1-0 την Μολδανία, ενώ "λευκή" ισοπαλία (0-0) σημειώθηκε στην αναμέτρηση του Λιχτενστάϊν με το Γιβραλτάρ, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε στο 90+2' ο Νταν Μπέντ.