Το κλίμα βαρύ. Η συγκίνηση εμφανής και τα συναίσθηματα όλων... ξεχείλιζαν στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μετά τη μεγάλη βραδιά στο Γουέμπλεϊ με την τεράστια νίκη επί της Αγγλίας που έκανε τους Έλληνες να κλαίνε από... χαρά, η Εθνική Ελλάδος ήθελε να καταθέσει σ' ένα ακόμη ματς τη ψυχή της για να τιμήσει τον... δικό της Τζορτζ Μπάλντοκ και να συνεχίζει να απολαμβάνει τη... μοναξιά της κορυφής!

Και το κατάφερε! Μπροστά στα μάτια 30.253 φίλαθλων. Οι Έλληνες διεθνείς που μοιάζουν αναγεννημένοι στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, υπερασπίστηκαν σ' ένα ακόμη ματς με πάθος και καρδιά το εθνόσημο, έδειξαν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη η Εθνική ομάδα και με τη νίκη με 2-0 επί της Ιρλανδίας για την 4η αγωνιστική της League Β του Nations League, η κορυφή παραμένει "γαλανόλευκη". Μπακασέτας και Μάνταλος "μίλησαν" για την Εθνική πανηγυρίζοντας με το μαύρο περιβραχιόνιο για τον Μπάλντοκ στον ουρανό!

mpakasetas_ethniki


Η Ελλάδα που έχει "λάμψει" στον δεύτερο όμιλο της League Β του Nations League ήξερε το διακύβευμα και πως το τρίποντο με την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική θα ήταν... χρυσάφι. Ιδιαίτερα μετά το διπλό της Αγγλίας στην Φινλανδία. Φιγουράρει στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, βρίσκεται στο +3 από τα "τρία λιοντάρια" και βάζει... πλώρη για τα σπουδαία ματς του Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από αυτό κόντρα στους Άγγλους και θα κρίνει πολλά.

Πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού εκτυλίχθηκαν συγκινητικές και άκρως συναισθηματικές στιγμές όπου "ράγισαν" καρδιές στο... αντίο της "γαλανόλευκης" και των Ελλήνων φιλάθλων στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ. Η ενός λεπτού σιγή, τα λόγια του Μπακασέτα και το χειροκρότημα του κόσμου έδωσαν... φτερά στους παίκτες που έδειχναν αποφασισμένοι για μεγάλα πράγματα!


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uwg7eez4vl)
Aναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Εθνική προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Ιρλανδία είχε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό. Από το... πουθενά μετά από κακή συννενόηση Σιώπη-Κουρμπέλη, η μπάλα κόντραρε στον Ρότα, στη συνέχεια στρώθηκε στον Φέργκιουσον ο οποίος με κάκιστο τελείωμα δεν κατάφερε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uwkf0p88zl)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο η Ελλάδα ανέβαζε... στροφές στον αγωνιστικό χώρο. Στο 11ο λεπτό η "γαλανόλευκη" είχε καλή στιγμή με τον Μασούρα ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σουτ του Παυλίδη σε πρώτο χρόνο που κόντραρε, εξαπέλυσε σουτ με το δεξί όμως είδε τον Κέλεχερ να έχει απάντηση και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uwocbgy59l)
Οκτώ λεπτά αργότερα (19'), η Εθνική στην μεγαλύτερή της στιγμή στο παιχνίδι "ξεσήκωσε" το κοινό όπου απείλησε αρχικά με τον Μπακασέτα που πάτησε περιοχή, πλάσαρε από διαγώνια θέση όμως ο Κέλεχερ του είπε... όχι, ενώ στη συνέχεια ο σκόρερ των δυο τερμάτων στο Γουέμπλεϊ, Παυλίδης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με σουτ στην κίνηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uwuvl8dq35)
Σε μια εκδήλωση επίθεσης για... σεμινάριο οι Έλληνες διεθνείς "έκρυψαν" τη μπάλα στο 19ο λεπτό, ο Μπακασέτας πέρασε υπέροχη κάθετη για τον τζόλη ο οποίος "έσπασε" με τη σειρά του στον Γιαννούλη που πλάσαρε απευθείας όμως για ακόμη μια φορά ο "κέρβερος" της εστίας των Ιρλανδών, Κέλεχερ γλίτωσε την ομάδα του από το γκολ!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uwyk5wn7eh)
Οι Έλληνες διεθνείς είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, ο Σιώπης έδινε απίστευτες "μάχες" στο κέντρο όπου ήταν κυριολεκτικά... παντού, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εστίαζε στο πως θα ξεδιπλώσει η ομάδα του τις αρετές της επιθετικά από τα άκρα. Στο πρώτο μέρος είχε ξακάθαρα την υπεροχή, τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο τα... χαλούσε στην τελική ενέργεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ux6l44dz35)
H ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από μπαλιά του Τζόλη, ο αρχηγός Μπακασέτας έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Εκτέλεσε με το δεξί από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε με την καρδιά του, δείχνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο στη μνήμη του Μπάλντοκ.

Οι πανηγυρισμοί όλων συγκλονιστικοί με... φόντο τον ουρανό, ενώ το βλέμμα του Μπακασέτα στον ουρανό και το φιλί στο μαύρο περιβραχιόνιο "μιλούσαν" από μόνα τους!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uxx2jppq3d)
Μετά την επίτευξη του γκολ από τον Μπακασέτα, η Εθνική συνέχιζε να έχει τα ηνία και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πέλκα, τον Ζαφείρη καθώς και τον Δουβίκα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Nations League.

Στο 69ο λεπτό χρειάστηκε μια τεράστια επέμβαση του Βλαχοδήμου για να κρατήσει το μηδέν για την Ελλάδα σε κεφαλιά του Τέιλορ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία των Ιρλανδών στο παιχνίδι!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uydk9uqeux)
Η Ιρλανδία προσπαθούσε να πιέσει, έψαχνε την ισοφάριση, ενώ η Εθνική κυνηγούσε ένα ακόμη γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη και θα της... έλυνε τα πόδια. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Ιρλανδοί είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, επιχείρησαν να δημιουργήσουν κινδύνους και είχαν ευκαιρία στο 88' την οποία "καθάρισε" ο Βλαχοδήμος μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή και γυριστό του Τέιλορ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uyhl4wicoh)
Η... ανακούφιση για την Εθνική που "κλείδωσε" το τρίποντο ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Μάνταλο ο οποίος στο 90+1' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κέλεχερ, πάτησε περιοχή και με πλασέ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 εν μέσω "γαλανόλευκου" πανζουρλισμού!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uypm8k0c7l)
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72' Ζαφείρης), Τζόλης (82' Τσιμίκας), Μασούρας (65' Πέλκας), Παυλίδης (72' Δουβίκας)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο'Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73' Μολούμπι), Σμόντικς (73' Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57' Τειλορ), Ογκμπένε (57' Εμποσέλε)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uyxcc5dacx)