Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ βύθισε στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, το ποδόσφαιρο, την οικογένεια του αλλά και το χωριό του, το Στιπλ Κλέιντον.

Οι κάτοικοι στο Στιπλ Κλέιντον ξύπνησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης και όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους είχαν την ελπίδα ότι γι’ αυτούς είχε ξημερώσει μια ευχάριστη μέρα. Όμως το κακό μαντάτο κυκλοφόρησε γρήγορα σε αυτό το χωριό που βρίσκεται περίπου 6,5 μίλια νότια του Μπάκιγχαμ. Οι λιγότεροι από 3000 κάτοικοι σε αυτή τη γωνιά της Αγγλίας θρηνούσαν για ένα δικό του παιδί, τον δικό μας επίσης, Τζόρτζ Μπάλντοκ.

Για πολλά χρόνια το Στιπλ Κλέιντον, καμάρωνε για την Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (1820 - 1910) που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο "Η Κυρία με το Φανάρι" και ήταν πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής. Αργότερα για τον Νικ Σίμπερ, τον μπασίστα και εκ των ιδρυτών των Deep Purple. Ώσπου ήρθαν στον κόσμο τα παιδιά του Μπάρι και της Τσάκι. Ο Τζέιμς που είναι ο πρεσβύτερος, ο Σαμ, ο μεσαίος και ο μικρός, ο Τζορτζ που έφυγε από τη ζωή κάπου στην Γλυφάδα στα 31 του.

O Τζορτζ Μπάλντοκ και τo Steeple Claydon Forum

Στο facebook υπάρχει μια ομάδα που λέγεται "Steeple Claydon Forum". Σε αυτήν οι συγχωριανοί του Τζόρτζ Μπάλντοκ απότισαν διαδικτυακό φόρο τιμής και θυμήθηκαν, άλλες εποχές. Τότε που τα αδέρφια και οι φίλοι τους στο χωριό έπαιζαν ποδόσφαιρο, κρίκετ ή ράγκμπι και οι αυτοσχέδιοι αγώνες θεωρούνταν ιεροτελεστία. Ώσπου ο μπαμπάς τούς πήρε στην τοπική ομάδα που προπονούσε.

Πρώτα τον Τζέιμς, ο οποίος ξέφυγε καθώς τα κέρδισε η ιατρική, αλλά εν τέλει δεν ξέφυγε πολύ και έγινε αθλίατρος. Ακολούθησε ο Σαμ, ο οποίος έπαιξε σε Μίλτον Κέινς, Γουεστ Χαμ, Μπρίστολ Σίτι, Μπράιτον, Ρέντινγκ, Ντέρμπι Κάουντι και Όξφορντ και σήμερα είναι προπονητής στις ακαδημίες της Μπράιτον.  Όσον αφορά τον Τζορτζ, έπαιζε κι αυτός μπάλα, αλλά αρχικά δάσκαλος ήθελε να γίνει. Μπορεί όλοι μαζί, μετά το σχολείο, να κλωτσούσαν μια μπάλα μέχρι να πέσει το σκοτάδι ή να ακουστεί η φωνή της μαμάς για να επιστρέψουν στο σπίτι για το δείπνο, όμως η συγκεκριμένη μαμά ήταν καθηγήτρια και μάλιστα αναπληρώτρια διευθύντρια του Royal Latin, το γυμνάσιο στο οποίο φοίτησαν τα αδέρφια.

Τζορτζ Μπάλντοκ, ο γιος του ταμία και της καθηγήτριας

Δύσκολο να ξεφύγεις από τη μαμά, περισσότερο δύσκολο να ξεφύγεις από το πεπρωμένο που ταίριαζε περισσότερο στα θέλω του μπαμπά, ο οποίος ήταν ταμίας σε σούπερ μάρκετ, παθιασμένος με το ποδόσφαιρο.  Ο έφηβος Τζορτζ, σάρωσε στις απολυτήριες εξετάσεις και όλοι στο Στιπλ Κλέιντον έστειλαν συγχαρητήρια στους γονείς του για τον νέο καθηγητή, που έλεγε ότι θα γίνει γυμναστής. Τελικά τα βρόντηξε ένα ωραίο πρωί και γύρισε στην Ισλανδία για την Βεστμανέγιαρ. Εκεί τον είχε δώσει δανεικό η Μίλτον Κέινς μετά τη Νορθάπτον και την Τάμγουροθ στην οποία και απέστρεψε αργότερα.

Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού του υπήρχε και κάτι από Ελλάδα. Θυμόταν τον πατέρα του να πανηγυρίζει βλέποντας τους αγώνες του Euro 2004, φυσικά την Ελληνίδα γιαγιά από την πλευρά του πατέρα του και σε μια συνέντευξη στην Telegraph είχε πει ότι  η γιαγιά του ότι "κάνει τον πατέρα μου μισό Έλληνα και εμένα κατά ¼".

Το γεγονός ότι έπαιξε δανεικός σε ομάδες μακριά από το σπίτι τον βοήθησε. Αφού ο ατζέντης του αδερφού του Σαμ, του είπε: "Α, έχεις αδερφό; ας τον ρίξουμε μια ματιά", ακολούθησαν οι δανεισμοί και ο Τζορτζ που δεν έκανε τίποτα μόνος και δεν ήξετε να βράσει ούτε αυγό, έμαθε και τα κατάφερε.

Βρήκε τρόπους να σταθεί στα πόδια του. Μετά την Οξφορντ Γιουνάιτεντ ήρθε η Σέφιλτν Γιουνάιτεντ στην οποία λατρεύτηκε, ο Παναθηναϊκός και φυσικά η Εθνική Ελλάδας. Αντιμετώπισε τον εγκλεισμό, με γιόγκα την εποχή του κόβιντ κάνοντας γιόγκα επικοινωνώντας μέσω Zoom με τη δασκάλα του.

«Θυμάμαι που κλωτσούσαμε τη μπάλα», λέει για τον Τζορτζ Μπάλντοκ

"Ειλικρινή συλλυπητήρια στον Μπάρι, την Τζάκι, τον Σαμ και τον Τζέιμς. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας", έγραψε τα ξημερώματα της Πέμπτη ένα χρήστης των social media στο Steeple Claydon Forum.

"Δεν μπορώ να πιστέψω την είδηση. Θυμάμαι τον Τζορτζ και τα αδέρφια του στο σχολείο να αγαπούν απόλυτα το ποδόσφαιρο και μου άρεσε να παρακολουθώ το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Τζορτζ. Απολύτως καταστροφικά νέα και λυπάμαι πολύ για την οικογένειά του", πρόσθεσε ένα συμμαθητής του. "Είχα τη χαρά να συναντήσω τον Γιώργο πολλές φορές, έναν από τους πιο ταπεινούς τύπους που έχω γνωρίσει ποτέ", σημείωσε κάποιος άλλος.

Μια συμμαθήτρια του Τζορτζ Μπάρλντοκ, έκανε την ακόλουθη παρατήρηση: "Η μαμά του είναι σε αυτή την ομάδα. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να το δω κολλημένο σε όλο το Facebook, αν και ο καθένας είναι διαφορετικός. Αλλά ίσως σκεφτείτε να αφαιρέσετε την ανάρτηση. Πήγα μαζί του στο σχολείο. Είναι απίστευτα λυπηρό και λυπάμαι πραγματικά για την οικογένεια και πρέπει να θρηνήσω δημόσια".

"Θυμάμαι που κλωτσούσαμε τη μπάλα μαζί όταν ήμασταν μικροί. Συγκλονιστικά νέα. Συλλυπητήρια στον Σαμ και την οικογένεια", ανέφερε ένας παιδικός φίλος του. Απόσπασμα από τον αποχαιρετισμό των κατοίκων του Στιπλ Κλέιντον για τον δικό τους Τζορτζ.