Ένα ήταν αυτό που τόνιζε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξανά και ξανά όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος και αυτό ήταν η επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις. Η "γαλανόλευκη" δείχνει αναγεννημένη στα χέρια του Σέρβου τεχνικού, έχει κάνει το 4Χ4 στον δεύτερο όμιλο της στη League B του Nations League και έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Τα οφέλη πολλαπλά και όλα με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

Η Ελλάδα έχει κάνει υπερήφανη όλους της Έλληνες με την ονειρική της πορεία, δίνει ξανά πίστη και ελπίδα κάνοντας τεράστια άλματα τα οποία την οδήγησαν μάλιστα στην άνοδο των δυο θέσεων στο ranking της FIFA όπου και βρίσκεται πλέον στην 20η θέση. Μεγάλος στόχος πέρα από την άνοδο στη League A είναι και η εξασφάλιση ευνοϊκής κλήρωσης ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2026!



Ο στόχος της πρώτης θέσης για την Εθνική Ελλάδος με φόντο το Μουντιάλ 2026

Η Εθνική Ελλάδος αν κατακτήσει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Nations League τότε θα "σφραγίσει" την απευθείας άνοδο στη League A της διοργάνωσης! Κάτι αρκετά ρεαλιστικό μιας και η "γαλανόλευκη" έχει το πάνω χέρι, βρίσκεται στην κορυφή και στο +3 από την δεύτερη Αγγλία με 12 βαθμούς και είναι στο χέρι της να εξασφαλίσει την πρωτιά. Στη League A, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο του Nations League προκύπτουν τα Finals καθ'ως και ο κάτοχος του τίτλου!

Πέρα από αυτό όμως με γνώμονα πάντα ότι ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026, η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations δίνει τη δυνατότητα για μια δεύτερη ευκαιρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Φυσικά, η Ελλάδα θέλει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή κλήρωση τον Δεκέμβριο για να έχει όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό μονοπάτι στον... δρόμο για το Μουντιάλ.

Σημειώνεται ότι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα δώσουν 12 εισιτήρια απευθείας στους νικητές των δώδεκα προκριματικών ομίλων. Αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία και του πόσο σπουδαίο είναι η Ελλάδα να έχει ευνοϊκή θέση και στην κλήρωση. Οι δώδεκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα αναμετρηθούν σε playoffs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου του Nations Leagυe οι οποίοι δεν βρίσκονται μεταξώ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ.

Στη συνέχεια, οι 16 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ και μετά από δυο νοκ άουτ παιχνίδια θα προκύψουν οι τέσσερις νικητές που θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια που δικαούται η Ευρώπη. Έτσι, αν η Εθνική καταφέρει να αναδειχθεί νικήτρια στον όμιλό της τότε θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στους τέσσερις καλύτερους νικητές. Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι αν η Ελλάδα προκριθεί στη League A του Nations League, τότε θα έχει και μια δεύτερη πιο... βατή ευκαιρία για το Euro του 2028!