Δραματικές στιγμές και περιπέτεια άνευ προηγουμένου βιώνει η αποστολή της Εθνικής Νιγηρίας που βρίσκεται στο αεροδρόμιο "Αλ Αμπράκ" της Λιβύης στην οποία ταξίδεψε ενόψει του αγώνα της Τρίτης (15/10, 20:00) για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ομάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη για 15 ώρες χωρίς να έχει πρόσβαση σε φαγητό, νερό και τηλεφωνική σύνδεση.

Μάλιστα, οι παίκτες πήραν την απόφαση να μην κατέβουν να αγωνιστούν στο παιχνίδι, ενώ κάνουν λόγο για παιχνίδια... μυαλού και πως όλα αυτά έγιναν επίτηδες και δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές ποδόσφαιρο!

Απίστευτο "θρίλερ" για την αποστολή της Εθνικής Νιγηρίας στη Λιβύη

Η αποστολή της Εθνικής Νιγηρίας ζει ένα πραγματικό... θρίλερ στη Λιβύη, περνά μια απίστευτη ταλαιπωρία και μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τρόστ- Εκόνγκ αποκάλυψε ότι αποφασίστηκε από κοινού με τους συμπαίκτες του να μην κατέβουν να αγωνιστούν στον προκριματικό αγώνα ανεξαρτήτου εξέλιξης. Μάλιστα κάλεσε τη νιγηριανή κυβέρνηση να παρέμβει για να τους... σώσει! 

"Συμβαίνουν λάθη, αλλά αυτά τα πράγματα όταν γίνονται επίτηδες δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές ποδόσφαιρο" τόνισε ο Τροστ Εκόνγκ που επίσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την εγκεκριμένη απόβαση τους στη Βεγγάζη χωρίς λόγο, κλείδωσαν τις πύλες του αεροδρομίου και άφησαν την αποστολή χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, φαγητό και νερό. "Όλα αυτά για να παίξουν παιχνίδια μυαλού", σχολίασε.



Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter Τραστ-Εκόνγκ:

"12+ ώρες σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη Λιβύη μετά την εκτροπή του αεροπλάνου μας ενώ κατέβαινε. Η κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την εγκεκριμένη απόβαση μας στη Βεγγάζη χωρίς λόγο. Κλείδωσαν τις πύλες του αεροδρομίου και μας άφησαν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, φαγητό ή νερό. Όλα αυτά για να παίξουνε παιχνίδια μυαλού.

Σε αυτό το σημείο καλούμε τη Νιγηριανή κυβέρνησή να παρέμβει και να μας σώσει. Ως αρχηγός μαζί με την ομάδα έχουμε αποφασίσει ότι ΔΕΝ θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Το CAF θα πρέπει να εξετάσει την έκθεση και τι συμβαίνει εδώ. Ακόμα κι αν αποφασίσουν να το επιτρέψουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά, ας τους δώσουν τους τρείς βαθμούς.

Δεν θα δεχτούμε να ταξιδέψουμε οπουδήποτε οδικώς εδώ, ακόμη και με ασφάλεια, δεν είναι ασφαλές. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε πώς θα ήταν το ξενοδοχείο ή το φαγητό που θα μας έδιναν ΑΝ συνεχίζαμε

Σεβόμαστε τον εαυτό μας και σεβόμαστε τους αντιπάλους μας όταν είναι καλεσμένοι μας στη Νιγηρία. Συμβαίνουν λάθη, αλλά αυτά τα πράγματα όταν γίνονται επίτηδες δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές ποδόσφαιρο".

Μια δραματική ανάρτηση έκανε από την πλευρά του και ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βίκτορ Μπονιφέις ο οποίος χαρακτήρισε τρομακτικό όλο αυτό που βιώνει η αποστολή της ομάδας του και πως το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους!

"Αυτό γίνεται τρομακτικό τώρα. Μπορεί να έχετε λόγο που το κάνετε, αλλά εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στη χώρα μας", αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter.