Σαν... βόμβα έπεσε το δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας "Expressen", το οποίο αναφέρει πως ο Κιλιάν Εμπαπέ ερευνάται ως ύποπτος για βιασμό σε ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια την Δευτέρα (14/10) με τον Γάλλο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να είχε αναφέρει πως δεν εμπλέκεται.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έμεινε με φίλους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Σουηδίας, την περασμένη εβδομάδα. Η καταγγελία για τον βιασμό έγινε άμεσα και αρχικά υπήρξαν αναφορές πως συνέβη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε χωρίς να εμπλέκεται. Ωστόσο τώρα αναφέρεται πως ο Κιλιάν Εμπαπέ κρίνεται ως εύλογος ύποπτος από την τοπική αστυνομία, ο χαμηλότερος βαθμός σύνδεσης με την καταγγελία σε πρώτη φάση, και οι αρχές αναμένεται να καλέσουν τον ποδοσφαιριστή σε ακρόαση καθώς η δική του κατάθεση κρίνεται σημαντική για την πορεία των ερευνών και θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Ποια η πορεία της έρευνας για τον Εμπαπέ

Η κατάθεση, πάντως, δεν θα απαιτήσει την παρουσία του Εμπαπέ στη Σουηδία, αλλά μπορεί να γίνει με απεσταλμένο της εισαγγελίας στη Μαδρίτη, όπου εδρεύει ο παίκτης. Ακολούθως, ο εισαγγελέας θα κρίνει αν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του ή θα κλείσει η υπόθεση, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά στον Εμπαπέ, που απείλησε με μηνύσεις όποιον μπλέκει το όνομά του σε τέτοια υπόθεση.

Σύμφωνα με τα Σουηδικά ΜΜΕ, ανάμεσα τους και η "Aftonbladet" που ήταν η πρώτη που έκανε τη σχετικά αναφορά, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο στόχος της σουηδικής αστυνομίας, με την έρευνα να έχει να κάνει με "βιασμό και σεξουαλική επίθεση", που διαπράχθηκε στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Το καθορισμένο αστυνομικό τμήμα επισκέφτηκε το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν ο παίκτης αυτή τη Δευτέρα (14/10) προκειμένου να συγκεντρώσει τις πρώτες μαρτυρίες και πιθανά υλικά στοιχεία που ενδέχεται να προωθήσουν την έρευνα.

Η ανακοίνωση του Εμπαπέ και οι απειλές για μηνύσεις

Νωρίτερα ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε βγάλει ανακοίνωση, διαψεύδοντας το όλο θέμα:

"Μια νέα συκοφαντική φήμη αρχίζει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το σουηδικό Μέσο Aftonbladet. Αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς ψευδείς και ανεύθυνες και η διάδοσή τους είναι απαράδεκτη. Για να τερματιστεί αυτή η μεθοδική καταστροφή της εικόνας του Κιλιάν Εμπαπέ θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καταδίωξη οποιουδήποτε προσώπου ή Μέσων Ενημέρωσης που εμπλέκεται στην ηθική παρενόχληση και συκοφαντική μεταχείριση του ποδοσφαιριστή ο οποίος ενοχλείται επανειλημμένα από τέτοια φαινόμενα', ανέφερε η διάψευση.