Δύο μεγάλα παιχνίδια με διάφορες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκαν για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, με την Βιλερμπάν να ηττάται στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου και τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει... πάρτι στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ.

Τρομερό διπλό του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην Φενερμπαχτσέ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ερυθρό Αστέρα να τα κάνει όλα τέλεια και να παίρνει προβάδισμα 12 πόντων (5-17) πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στην Φενερμπαχτσέ που έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Ο μοναδικός που κρατούσε τους Τούρκους στο παιχνίδι ήταν ο Νάιτζελ Χέις - Ντέιβις που είχε στο τέλος της πρώτης περιόδου τους 10 από τους 12 πόντους της ομάδας του, η οποία ήταν πίσω με 14 (12-26) από τους Σέρβους που έβλεπαν το καλάθι σαν... βαρέλι.

Τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο ξεκίνησαν με τον ίδιο τρόπο με τον Νέντοβιτς να στέλνει τη διαφορά στο +19 (12-31) με πέντε προσωπικούς πόντους, αλλά η άμυνα στη συνέχεια "έσφιξε" και ένα σερί 12-0 έφερε το παιχνίδι στους 7 (24-31) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο.

Μπορεί να σκόραραν κυρίως με βολές οι γηπεδούχοι, αλλά αυτό τους έκανε να μπουν ξανά στη διεκδικήση της νίκης, με τον Μπολομπόι από τη πλευρά των φιλοξενούμενων να είναι εξαιρετικός στο τέλος τους πρώτου ημιχρόνου με 12 πόντους για το 31-38. 

Το πρόβλημα των γηπεδούχων στο σκοράρισμα συνεχίστηκε και στις αρχές της τρίτης περιόδου, καθώς η Φενερμπαχτσέ πέτυχε μόλις τρεις πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου δίνοντας την ευκαιρία ξανά για προβάδισμα 11 πόντων (34-45).

Ο Νάιτζελ Χέις προσπαθούσε κυριολεκτικά μόνος του, μείωσε στους 4 (41-45), αλλά η είσοδος του Μίλος Τεόντοσιτς στο παρκέ, έκανε ευκολότερο το έργο του Μίτροβιτς που έβαλε επτά συνεχόμενους πόντους και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 12 (42-54) στο τέλος της τρίτης περιόδου. 

Η συνέχεια δεν είχε μεγάλες διαφορές, με την Φενερμπαχτσέ να προσπαθεί να κάνει την τελευταία της αντεπίθεση, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος και πήρε στο φινάλε τη νίκη με διαφορά 19 πόντων (57-76), έχοντας τον Μπολομπόι να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με double double (18π. 11ρ.).

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 31-38, 42-54, 57-76

Πήρε τη πρώτη της νίκη στη Euroleague η Άλμπα Βερολίνου

Η Βιλερμπάν μπήκε καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου και κατάφερε να την κρατήσει στους τέσσερις πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, ενώ εκείνη σκόραρε κυρίως με βολές του Μαλεντόν (4-9).

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Τρεβιόν Γουίλιαμς μαζί με τον Γουέτζελ και με 10-0 σερί πέρασαν οι Γερμανοί μπροστά στο σκορ, για να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (20-13), μιας και οι Γάλλοι την... πάτησαν με τον ίδιο τρόπο επιθετικά.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν τα δικά τους σερί, με την Βιλερμπάν να έχει αυτή τη φορά τη μερίδα του λέοντος. Με πρωταγωνιστή τον Πάρις Λι έφεραν το -9 (24-15) στην ισοπαλία του 24-24 πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Μαλεντόν συνέχιζε να σκοράρει και να δίνει λύσεις στους φιλοξενούμενους και να φτάνει γρήγορα τους 12 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι ξανά στα μέτρα τους και ισοφάρισαν σε 36-36 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Παρά το γεγονός πως η Βιλερμπάν μπήκε στην τρίτη περίοδο με τρία εύστοχα τρίποντα, η Άλμπα Βερολίνου κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και μ' ένα ξέσπασμα του Σνάιντερ πήρε διαφορά (51-47), βρίσκοντας εύκολα σκορ στην επίθεση.

Τα "βαριά" όπλα των φιλοξενούμενων κόλλησαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Χέρμανσον, που "οργίασε" στην τρίτη περίοδο, έφτασε τους 21 πόντους και έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα του (64-54) στη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

O Γουέτζελ επέστρεψε δριμύτερος στο παρκέ και εκεί που οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ένα ρυθμό, με πέντε προσωπικούς πόντους έστειλε τη διαφορά ξανά στο +12 (76-64) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι κατάφερναν με τα... χίλια ζόρια να κρατήσουν το προβάδισμα, βλέποντας τη Βιλερμπάν να μειώνει στον δίποντο (81-79) 23" δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης, αλλά η ψυχραιμία στις βολές του Σνάιντερ έδωσε τη νίκη στην Άλμπα Βερολίνου με 84-79.


Τα δεκάλεπτα: 20-13, 36-36, 64-54, 84-79