Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague έψαχνε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα 12 πόντων (39-27) στο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και μείωσαν τη διαφορά στους 4 (45-41), αλλά ένα ξέσπασμα του Σάσα Βεζένκοφ που είχε ως άξιο συμπαραστάτη δίπλα του τον Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες με 89-68 που ανέβηκαν στο 2-1.

Ιδανικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού - Επέστρεψε η Αρμάνι γρήγορα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι εξαιρετικός και να παίρνει προβάδισμα 10 πόντων (12-2) πολύ γρήγορα στον αγώνα, με τον Σάσα Βεζένκοφ να εκμεταλλεύεται τον καλό ρυθμό του και να ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά.

Η Αρμάνι μετά την αρχική ψυχρολουσία ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό και να σκοράρει, καταφέρνοντας από την άλλη να περιορίσει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ρίχνοντας τη διαφορά στη μέση (14-9) τρία λεπτά πριν το τέλος την πρώτης περιόδου.

Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά στο σκορ μ' έναν πόντο χάρις σε τρίποντο του Μπολμάρο (16-17) για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, η ορμή του Σακίλ ΜακΚίσικ και η άμυνα του Κώστα Παπανικολάου έδωσαν στους Πειραιώτες προβάδισμα έξι πόντων (23-17) στα πρώτα δέκα λεπτά.

"Κλείδωσε" την επίθεση της Αρμάνι και ξέφυγε ο Ολυμπιακός

Ο Ζακ ΛεΝτέι μπήκε με όρεξη στη δεύτερη περίοδο και με γρήγορο σερί μείωσε ξανά τη διαφορά για την ομάδα του, αλλά ο ΜακΚίσικ φαινόταν πως βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και έφερε το παιχνίδι ξανά στο +5 (29-24).

Η Αρμάνι άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην επίθεση της, με τον Ντιόπ να σκοράρει τέσσερις πόντους σε διάστημα περίπου πέντε λεπτών για την ομάδα του και τον Μόουζες Ράιτ να συντηρεί τη διαφορά στους 9 (35-26) με μία απίστευτη τάπα στην αντεπίθεση.



Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους "ερυθρόλευκους" να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 12 πόντους, με τον Βιλντόζα να δίνει ενέργεια με τις έξυπνες ιδέες του και τον Φιλίπ Πετρούσεφ να δίνει σημαντικές λύσεις στην άμυνα κάτω από τη ρακέτα.

Η Αρμάνι επέστρεψε αλλά ο Βεζένκοφ έστειλε ξανά τη διαφορά στους 15

Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε ζεστός στην τρίτη περίοδο και έστειλε τη διαφορά στο +15 για τον Ολυμπιακό (45-30) στα πρώτα δύο λεπτά, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να προσφέρει πολλές βοήθειες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και κατάφεραν μ' ένα σερί 11-0 να φέρουν το ματς στους τέσσερις πόντους (45-41) με τον Ρίτσι να σκοράρει δύο τρίποντα, πέντε λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε "κολλήσει" στους 12 πόντους της πρώτης περιόδου, αλλά εκμεταλλεύτηκε τις πάσες των συμπαικτών μαζί με τις καλές θέσεις που πήρε επιθετικά και χάρις σ' ένα φοβερό ρεσέντο έστειλε τη διαφορά στο +15 (63-48) στη συμπλήρωση 30 λεπτών στον αγώνα.

ΜακΚίσικ και Βιλντόζα ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ για ακόμη μία φορά φρόντισε να πάρει τη... σκυτάλη από τον Σάσα Βεζένκοφ και να στείλει τη διαφορά στο +17 (68-51) επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, δείχνοντας πως είναι ο game changer που φέρνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τον πάγκο του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, αλλά το τρίποντο του Άλεκ Πίτερς που ήταν ανενόχλητος διατήρησε τη διαφορά στο +18 (75-57) πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, με τον Έτορε Μεσίνα να έχει πετάξει... λευκή πετσέτα.

Τη χαριστική βολή στους Ιταλούς έδωσε ο Λούκα Βιλντόζα, με τον Αργεντίνο να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στον Ολυμπιακό που επικράτησε τελικά της Αρμάνι Μιλάνο με 89-68 και ζευγάρωσε τις νίκες του στη Euroleague.


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 39-27, 63-48, 89-68