Το ένα παιχνίδι καλύτερο από το άλλο διεξήχθη στην τρίτη αγωνιστική της Euroleague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεχόμενη ακόμη ήττα από την Μπασκόνια, ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν τόσο η Ζαλγκίρις Κάουνας όσο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Euroleague η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξήχθη στη... Σερβία ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Αναντολού Εφές με τους τυπικά γηπεδούχους να μπαίνουν άσχημα στο παιχνίδι και να μένουν πίσω στο σκορ με 9 πόντους (9-18) στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα.

Ένα σερί στο τέλος της πρώτης περιόδου έφερε τη διαφορά στον πόντο (23-24) και από εκείνη τη στιγμή και μετά οι δύο ομάδες άλλαζαν συνέχεια προβάδισμα στο σκορ, με τον Πουαριέ να είναι εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και να διαμορφώνει το 33-36 πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.



Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στην απόλυτη ισορροπία (52-52), με τον Σέιν Λάρκιν να βρίσκεται εκτός ρυθμού και να μοιράζει μόνο από τη μία πλευρά, ενώ ο Ταμίρ Μπλατ αν και ξεκίνησε άσχημα ήταν εξαιρετικός στη δεύτερη περίοδο κάνοντας τα πάντα για την ομάδα του.

Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να πιέσουν κάτω από τη ρακέτα και σκόραραν διαδοχικά δίποντα είτε με προσπάθειες του Λάρκιν που "ξύπνησε" στις αρχές της τρίτης περιόδου, είτε με τον Νουόρα που έδειξε ένα δείγμα του ταλέντου του για το +8 (66-74) της ομάδας του.

Ένα σερί 14-0 όμως των Ισραηλινών έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση μέσα σ' ένα διάστημα πέντε λεπτών και τους έδωσε προβάδισμα έξι πόντων (80-74), με τον Σάμπεν Λι να αποδεικνύεται εξαιρετική λύση από τον πάγκο για τον Κάτας.

Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι μέχρι το φινάλε, με τον Νουόρα να ισοφαρίζει σε 91-91 20" δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Την τελευταία επίθεση ανέλαβε ο Λι, ο οποίος βρήκε τον Χορντ από κοντά και εκείνος έβαλε το χουκ για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.




Τα δεκάλεπτα: 23-24, 52-52, 72-74, 93-91

Πήρε το ισπανικό ντέρμπι στη Euroleague η Μπασκόνια

Το συνεχόμενο της ντεφορμάρισμα απέδειξε για ακόμη μία αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αν και πάλεψε χωρίς τον Φακούντο Καμπάτσο - που ήταν τιμωρημένος από τη Euroleague - δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Μπασκόνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν σοβαρά προβλήματα επιθετικά, με τους "μερέγχες" από τη μία να προσπαθεί να σκοράρει κάτω από το καλάθι με τον Ταβάρες και τον Χεζόνια, ενώ οι γηπεδούχοι σκόραραν με βολές κυρίως για το 16-18 της πρώτης περιόδου.

Στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η Μπασκόνια μπήκε καλύτερα και βρήκε σκοράρισμα με τον Μονέκε έξω από τα 6.75, με τον Καμπαρό να βοηθάει να ανοίξει η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης στη συνέχεια που έψαχνε σκορ από τον Ιμπάκα.

Το ημίχρονο έφερε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ μ' έναν πόντο (36-35), σ' ένα παιχνίδι που οι άμυνες αλλά κυρίως οι κακές επιθέσεις δέσποζαν, με τον Πάμπλο Λάσο να γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα που είχε απέναντι του να αντιμετωπίσει.

Η δυστοκία της Μπασκόνια ξεκίνησε ξανά στα τελευταία τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου, όπου σκόραρε μόλις ένα καλάθι με τον Καμπαρό, δίνοντας μ' αυτόν την ευκαιρία στη "Βασίλισσα" για να προσπεράσει με τέσσερις πόντους (48-52).

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν εκείνος που έδωσε ορμή στην ομάδα του με πέντε συνεχόμενους πόντους για να πάρει τη σκυτάλη ο Μάρκους Χάουαρντ που έφερε το ματς στα ίσα (64-64) πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. 

Μπορεί στο τέλος ο Μάριο Χεζόνια να βρήκε το χέρι του και να έβαλε τελικά δύο δύσκολα τρίποντα - έχοντας ξεκινήσει με 1/8 -, αλλά ο Μονέκε εξασφάλισε τη νίκη για την ομάδα του με 76-72, που ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρα στη διοργάνωση.




Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-35, 48-52, 76-72

Μεγάλο "διπλό" για την Ζαλγκίρις Κάουνας κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια

Μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση που αυτή τη φορά τη συνόδευσε με νίκη εκτός έδρας πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια που είναι η μοναδική ομάδα χωρίς θετικό αποτέλεσμα στη Euroleague.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν... εφιαλτικό και για τις δύο ομάδες που δε μπορούσαν να βρουν με τίποτα το δρόμο προς το καλάθι, κάτι που φάνηκε με το 15-16 που ήταν το σκορ της περιόδου, με τον Κλάιμπερν να προσπαθεί να δώσει ρυθμό στους γηπεδούχους και τον Γκεντράιτις στους Λιθουανούς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και μ' ένα σερί 9-0 έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10, με τον Φρανσίσκο να μπαίνει από τον πάγκο... καυτός και πέτυχε γρήγορα επτά πόντους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν το ημίχρονο, αλλά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε βρει τον τρόπο να επιτεθεί αποτελεσματικά και πήγε στα αποδυτήρια με σημαντική διαφορά 14 πόντων (30-44) που έπρεπε να διαχειριστεί.

Η Βίρτους Μπολόνια έψαξε την επιστροφή στην αναμέτρηση και μ' ένα επιμέρους σκορ 15-4 έφερε το παιχνίδι σε απόσταση δύο κατοχών (45-49), αλλά τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Λιθουανούς τους έδωσαν ξανά ένα "μαξιλαράκι" των οκτώ πόντων (52-60).

Το καλό ξεκίνημα στην τέταρτη και κρίσιμη περίοδο γύρισε τούμπα το ματς, με τους Σενγκέλια και Κορντινιέ να σκοράρουν ακαταπαύστα και να βάζουν τους Ιταλούς μπροστά με 64-62 τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. 

Παρ' όλα αυτά, η Ζαλγκίρις δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με "χρυσή" αλλαγή τον Σμάιλαγκιτς στο τέλος που πέτυχε τους έξι από τους οκτώ πόντους της ομάδας του πήρε τη νίκη με 68-71, δείχνοντας πως φέτος θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική στη διοργάνωση.


Τα δεκάλεπτα: 15-16, 30-44, 52-60, 68-71

Πρώτη νίκη στη Euroleague για την ανανεωμένη Παρτιζάν

Σεφτέ στη Euroleague έκανε την τρίτη αγωνιστική η ανανεωμένη Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που επικράτησε έστω και δύσκολα της Μπάγερν Μονάχου με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Στέρλινγκ Μπράουν που έκανε το καλύτερο ματς με τη νέα του ομάδα.



Τον έλεγχο του αγώνα ήθελε να αποκτήσει από νωρίς η σέρβικη ομάδα, με "όπλο" το τρίποντο, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-15, έχοντας πετύχει έξι τρίποντα, με τον Μπόνγκα να είναι αποτελεσματικός.



Τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ και στη δεύτερη περίοδο με τους γηπεδούχους να στήνουν πάρτι και να φτάνουν τη διαφορά μέχρι και στους 22 πόντους (45-23) με τον Καρλίκ Τζόουνς να... οργιάζει και αφήνει το αποτύπωμα του και να στέλνει τη ομάδα του στο +17 (49-32) στα αποδυτήρια.

Οι Βαυαροί ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα στην τρίτη περίοδο, με τον Κάρσεν Έντουαρντς να ξεκινάει την αντεπίθεση και να ρίχνει τη διαφορά στους 8 (56-48) στα τέσσερα πρώτα λεπτά, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παίρνει τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του.

Οι φωνές του πολύμπειρου προπονητή έπιασαν τόπο και μ' ένα σερί 10-0 έφερε ξανά τη διαφορά στο +18 (66-48) με την Παρτιζάν να σκοράρει με συνεχόμενες βολές είτε του Μπονγκά είτε του Τζόουνς, ενώ ο Ντιλικίνα με τρίποντο διαμόρφωσε το 71-52 της τρίτης περιόδου.

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ έχει δείξει πολλές φορές πως δεν τα παρατάει και με τον Γουάιλερ - Μπαμπ να σκοράρει συνεχόμενους πόντους έριξε τη διαφορά στους 7 (74-67) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, δείχνοντας πως μπορεί να το χτυπήσει.

Το τελικό 86-78 όμως έφερε την πρώτη νίκη στη διοργάνωση για την Παρτιζάν που είναι φανερό πως ψάχνει να βρει τα πατήματα της, έχοντας αλλάξει ολόκληρο το ρόστερ της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι Βαυαροί δείχνουν πως δεν πρόκειται να παρατάνε τα παιχνίδια.


Τα δεκάλεπτα: 24-15, 49-32, 71-52, 86-78