Ο Λιονέλ Μέσι όχι απλά το πήρε... πάνω του κόντρα στην Βολιβία αλλά απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι ο GOAT του ποδοσφαίρου. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ της Αργεντινής η οποία πήρε εμφατική νίκη με 6-0 στο "Μονουμένταλ" για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, με την "αλμπισελέστε" να φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς καινα βρίσκεται στο +3 από την δεύτερη Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες.

"Μαγεία" Μέσι στην ισοπεδωτική νίκη της Αργεντινής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026

Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Βενεζουέλα, η Αργεντινή ήθελε να βγάλει αντίδραση και το κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε από το... χέρι την αγαπημένη του "αλμπισελέστε" και με τα τρία γκολ (19', 84', 86') που πέτυχε απέναντι στην Βολοβία έφτασε συνολικά τα 846 στην σπουδαία και αξιοζήλευτη καριέρα του!

Με απίστευτη εμφάνιση, ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε την... αρχή στο 19ο λεπτό όταν και έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς πλασάροντας εύστοχα για το 1-0. Στη συνέχεια, "σέρβιρε" γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες που σκόραρε για το 2-0 στο 43', ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ξανά με δική του ασίστ η Αργεντινή τριπλασίασε τα τέρματα της (3-0) με τον Χουλιάν Άλβαρες.

Στο δεύτερο μέρος, οι Αργεντινοί με... πατημένο το γκάζι ήταν καταιγιστικοί και "κέρσαν" την Βολοβία τρία ακόμη γκολ! Στο μοναδικό που δεν είχε συμμετοχή ο Μέσι ήταν και στο 4-0 της "αλμπισελέστε" το οποίο και πέτυχε ο Τιάγκο Αλμάδα. Παρ' όλα αυτά, η συνέχεια τον βρήκε να "πυροβολεί" και να αναλαμβάνει ξανά δράση με δυο φοβερά τελειώματα σε διάστημα δυο λεπτών (84-86') όπου διαμόρφωσε το τελικό 6-0 με χατ-τρικ και μια εμφάνιση που θα θυμάται για πάντα!

ARGENTINA vs. BOLIVIA [6-0] | RESUMEN | ELIMINATORIAS SUDAMERICANAS | FECHA 10

Η ενδεκάδα της Αργεντινής: Ρούλι, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι (73' Λισάντρο Μαρτίνες), Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ (65' Παλάσιος), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (66' Παρέδες), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (73' Πας), Άλβαρες (65' Αλμάδα)

Η βαθμολογία των προκριματικών (10 αγώνες)

Αργεντινή 22
Κολομβία 19
Ουρουγουάη 16
Βραζιλία 16
Ισημερινός 13
Παραγουάη 13
Βολιβία 12
Βενεζουέλα 11
Περού 6
Χιλή 5