Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις τάξεις της εθνικής Αγγλίας η οποία πέρασε και επίσημα σε νέα εποχή με την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ στην τεχνική της ηγεασία η οποία βέβαια θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2025. Ως εκ τούτου, ο Λι Κάρσλεϊ θα κατευθύνει τα "τρία λιοντάρια" στο μεγάλη "μονομαχία" με την Εθνική Ελλάδος στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Nations League.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρσλεϊ βρισκόταν στον πάγκο των Άγγλων στην μεγάλη βραδιά της "γαλανόλευκης" στο Γουέμπλεϊ όπου με απίστευτη εμφάνιση και κατάθεση ψυχής πήρε τεράστιο διπλό με 2-1, ένα παιχνίδι αξέχαστο και μια επικράτηση στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ.

"Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε επιτυχημένη την Αγγλία" δήλωσε ο Τούχελ

Οι φήμες που είχαν "φουντώσει" για οριστική συμφωνία της εθνικής Αγγλίας με τον Τόμας Τούχελ πήραν και επίσημη μορφή, με την αγγλική FA να ανακοινώνει και με τη... βούλα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γερμανό προπονητή ο οποίος θα "πιάσει" δουλειά από την 1η Ιανουαρίου του 2025 με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο Τούχελ που έχει σηκώσει... θύελλα κριτικής στο πρόσωπο του από τα αγγλικά ΜΜΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι νιώθει υπερήφανος για το ότι του δόθηκε η τιμή να καθοδηγήσει την αγγλική ομάδα, ενώ χαρακτήρισε ως συναρπαστική την εμπειρία να δουλέψει με ένα τόσο νεαρό και ταλαντούχο γκρουπ παικτών. "Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε επιτυχυμένη την Αγγλία", επισήμανε.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τούχελ μετά την ανακοίνωσή του:

"Είμαι πολύ υπερήφανος που μου δόθηκε η τιμή να καθοδηγήσω την αγγλική ομάδα. Εδώ και καιρό έχω αισθανθεί μία ιδιαίτερη σύνδεση με το άθλημα σε αυτή τη χώρα και ήδη μου έχει δώσει κάποιες εκπληκτικές στιγμές.

Είναι τεράστιο προνόμιο που έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Αγγλία ενώ είναι συναρπαστική εμπειρία να δουλέψω με ένα τόσο νεαρό και ταλαντούχο γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε επιτυχημένη την Αγγλία και υπερήφανους τους οπαδούς της. Θέλω να ευχαριστήσω την αγγλική FA για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ανυπομονώ να αρχίσουμε μαζί το ταξίδι".